Ausztriában májusban kezdődhet a turizmus újraindítása

Szerző: Kovács Balázs

Forrás: turizmus.com

 2021. április 06. 10:40

Sebastian Kurz osztrák kancellár szerint Ausztriában az elkövetkező 100 napban mindenki megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást, aki szeretné, így a nyári főszezonra a normalitás visszatérésével számolhat az ország.

Májustól állhat be a fordulópont az átoltottság tekintetében, s ekkortól elkezdődhet az újranyitás, amely lehetővé teszi, hogy a több százezer embert foglalkoztató turizmus ismét magára találjon, s a vállalkozások ne legyenek többé állami segítségre szorulva – mondta el húsvéti videóüzenetében Sebastian Kurz osztrák kancellár.

A remények szerint a főszezonra visszatérhet a normális élet Ausztriában

Fotó: 123rf

A kancellár helyzetértékelésében kifejtette: „Ausztriában az elkövetkező 100 napban mindenki megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást, aki szeretné, így a nyári főszezonra a normalitás visszatérésével számolhatunk".

Beszédében kitért arra is, hogy „kevés helyen érhető el a világon olyan jól kiépített, ingyenes tesztelési rendszer, mint Ausztriában, ahol minden lakos számára garantált a biztonságot adó FFP-2 maszkok elérhetősége is". Ezen intézkedések segítségével a teljes átoltottságig is jelentősen csökkenthető a járvány terjedése.

 

A gazdasági kamara perspektívát sürget

Az osztrák gazdasági kamara (WKO) turisztikai szakosztályának elnöke, Robert Seeber üdvözölte a kancellár húsvéti bejelentését a májusi nyitással kapcsolatban. A bizonytalanságok megszüntetése érdekében az ágazat számára perspektívára van szükség, így sürgetik az újrakezdés pontos dátumának megnevezését is. Fontos, hogy az önhibájukon kívül bajba került turisztikai vállalkozások talpon maradhassanak, ezért a bevezetett támogatások és adókedvezmények meghosszabbításra van szükség – foglalja össze a WKO követelését blogjában a GD Consulting.