Ausztriában rendhagyó akciót tervez a Magyar Turisztikai Ügynökség a futball EB előtt

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. június 01. 12:32

A Magyar Turisztikai Ügynökség ausztriai képviselete két héttel a futball Európa Bajnokság „történelmi" osztrák-magyar mérkőzése előtt rendhagyó PR akcióval hívja fel a szakmai partnerek és a média figyelmét hazánkra, valamint a kiváló osztrák-magyar turisztikai és gazdasági kapcsolatokra.

A kiemelt szakmai partnerek és a sajtó részére június 1-én turisztikai- gasztronómiai és sport tematikájú média és szakmai eseményt szervez az MTÜ és a bécsi magyar nagykövetségünk. Az esemény jól illeszkedik, az ausztriai magyar képviseletek által ez elmúlt években az osztrák nagyvárosokban már sikeresen bejáratott 'Auf nach Ungarn/Fel Magyarországra!" elnevezésű turisztikai- és kulturális fesztiválok sorozatában, amelyek korábban jelentős és kedvező országimázs-formáló hatással jártak. Az idei évi PR rendezvény aktuális mottója: „Österreich Ungarn gegen wen?/ Osztrák-Magyar, de ki ellen?", amely megidézi a 100 éve elhunyt Ferenc József alakját és az Osztrák-Magyar Monarchia világához köthető legendákat.

A rendezvény célja egy jelentős médiaaktivitással támogatva bemutatni a hazai turisztikai- és gasztronómiai attrakciókat, újdonságokat az osztrák utazási szakma és sajtó válogatott képviselői számára. A média érdeklődését a futball EB osztrák-magyar mérkőzése apropóján szervezendő csocsó-party (Wuzel-party) attrakció biztosítja, ahol a szakmai partnerekből álló osztrák-magyar csapatok mérik össze asztali foci tudásukat az osztrák asztalifutball szövetség koordinálásában.

A „Wuzel-partynak" az EB közelsége miatt kiemelt promóciós hatása és pozitív konnotációja lesz Ausztriában, amely várhatóan komoly és kedvező médiajelenlétet generál hazánknak az osztrák sajtóban. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a kiemelt PR-események álat generált hírek médiaértéke 120-150 ezer euróra tehető – emelte ki Kovács Balázs, az MTÜ ausztriai külképviselője.

A rendezvényen az osztrák és magyar utazási szakma vezető képviselői mellett jelen lesznek a diplomáciai- és a gazdasági élet meghatározó szereplői.