Az Avasi Kvaterka idén beköltözik a borkedvelőkhöz

Forrás: turizmus.com

 2020. április 17. 10:41

Az Avasi Kvaterka programsorozat bükki borászok részvételével tervezett áprilisi rendezvénye a koronavírus-helyzet miatt elmarad. A helyi bortermelők gondoltak egyet, és a hegyet viszik el az otthonokba.

Létrehozták az Avasi Kvaterka online rendezvényt, amely április 25-én lesz, de április 18-án szombattól lehet megrendelni a borokat, hogy minden érdeklődőhöz eljussanak a kóstolni való tételek.

A program célja, hogy segítse a nehéz helyzetbe került helyi borászatokat, tovább népszerűsítse a Bükki borvidék szereplőit, megfelelő újdonságként szolgáló programot adjon az otthonülő lakosságnak és segítse a vírus ellen küzdő segélyszervezetek ellátó munkáját.

Április 18-tól egy héten keresztül hét bükki borászat kínálja nagy kedvezménnyel borait az Avasi Kvaterka erre a különleges alkalomra létrehozott weboldalán (avasikvaterka.hu), amit házhozszállítással lehet megrendelni az otthoni kvaterkázáshoz.

 

A promóció során a szervező Szt. György-hegy Alapítvány támogatói jegy formájában szeretne pénzt gyűjteni a MESZEGYI (Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény) részére, megrendelésenként minimum 1000 Ft értékben.

Április 23-án, csütörtöktől miskolci éttermek kínálatával bővül a választék, amelyek finom ételekkel készülnek az otthonról kvaterkázóknak.

Szombaton online műsorokat lehet megtekinteni 17–24 óra között az Avasi Kvaterka YouTube csatornáján és Facebook-oldalán, ahol home koncert keretében fellép az Agyagbanda, Ildi Rider és a Bari Lacika trió.

Indulnak a borkóstolók, ahol együtt lehet kvaterkázni a borászokkal a kanapékon. Otthoni poharakba kerülhetnek Hajdu Roland, a Hetedhét Pince, a Gallay Kézműves Pince, Sándor Zsolti, a Palmetta Pincészet, K. Tóth Szabolcs, a Mezei Szőlőbirtok és Pincészet nedűi.