Az Advent a Bazilikánál lett a legszebb európai karácsonyi vásár

Forrás: turizmus.com

 2019. december 11. 10:14

Több tízezer szavazat összesítése után a budapesti Szent István-bazilika előtti rendezvényt választották meg a legszebb karácsonyi vásárnak Európában.

Az eredményt december 10-én jelentette be Brüsszelben, az European Best Destinations (EBD) nevű szervezet, amelynek célja, hogy az európai kultúrát és turizmust népszerűsítse, együttműködve az európai turisztikai hivatalokkal és az EDEN-hálózattal.

A végeredmény a szavazatok összeszámolása után jött ki, az idén rekordszámú, 289 714 szavazat érkezett a világ 116 országából.

Az Adventi vásár a Bazilikánál is rekordszámú, 39 448 szavazatot kapott, ezzel megelőzte az előző rekordert, a 2018-as zágrábi karácsonyi vásárt, amelyre akkor 38 830 szavazat futott be.

Európa legjobb karácsonyi vására lett az Advent a Bazilikánál

Fotó: European Best Destinations

A legjobb 20 európai karácsonyi vásár:

1. Budapest, Advent a Bazilikánál
2. Bécs
3. Gdansk
4. Brüsszel
5. Montbeliard
6. Bázel
7. Metz
8. Kolozsvár
9. Valkenburg
10. Újvidék
11. Trier
12. Prága
13. Govone
14. Winchester
15. Amiens
16. Rothenburg
17. Köln
18. Lipcse
19. Pozsony
20. Bath

A budapesti Szent-István-bazilikánál immár nyolcadik alkalommal rendeznek karácsonyi vásárt, ahol a karácsonyi ajándékok megvásárlása mellett a magyar konyha finomságait is meg lehet kóstolni.

Fényfestés a Bazilikánál

Fotó: adventbazilika.hu

A verseny szervezői megjegyzik továbbá, hogy a budapesti vásáron ingyenes attrakciók is várják a látogatókat, ezek közé tartozik a gyerekeknek a korcsolyázás és a hétvégi korcsolyaoktatás.

A budapesti esemény fontos eleme továbbá a monumentális 3D-fényfestés, amelyet a Szent István-bazilika homlokzatára vetítenek esténként. Ezen felül koncertek és jótékonysági események színesítik a programot a Bazilikánál, ahol egyébként az ételeket környezetbarát csomagolásban kínálják a vendégeknek, a szemetet pedig újrahasznosítják.