Az aktív turizmus terén erősít Gyenesdiás

Forrás: turizmus.com

 2019. február 26. 10:50

Számos turisztikai fejlesztés zajlik jelenleg a nyugat-balatoni településen, ezeket gyűjtötte össze a helyi Tourinform-iroda.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület a tavaszi és őszi időszak vonzóbbá tételéhez még inkább az aktív turizmus erősítésére helyezi a hangsúlyt - tájékoztatnak közleményükben.

Ennek keretében sor kerül a Keszthelyi-hegység túraútvonalait jelző tájékoztató táblák felújítására, pótlására. A túraútvonalak módosulása miatt aktuálissá vált a térképek megújítása is, melyek tavaszig nyomdába kerülnek. Weboldalukon (www.gyenesdias.info.hu) túratippek, leírások segítik a tervezést.

Megújul a település központjában a nagyméretű térképes tájékoztató tábla is, mely szintén részletes túraútvonalakkal, kerékpáros tartalommal, színes fotókkal ad információt a térségben elérhető különleges látnivalókról.

A bringás turistákat az idei évtől még jobb infrastruktúra várja

Fotó: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

Térségi együttműködésben, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda koordinálásával, szakmai támogatásával új nyugat-balatoni kerékpáros útvonalakat alakítanak ki és tábláznak ki kerékpáros pihenők létesítésével, illetve a kerékpáros túraútvonalak kitáblázásának hiányosságait is pótolják.

Folyamatban van a Nyugat-Balaton bekötése több jelentős kerékpárúttal a nemzetközi vérkeringésbe is, mely régiós szinten is fontos lépés lesz.

A településen továbbá az önkormányzat nyertes pályázatainak köszönhetően közösségépítő fejlesztésként kültéri fitness pálya létesül „okos” infrastrukturális beruházásokkal; az egykori Talabér-féle vízimalmot felújítják, ahol Festetics Fűszerkert és Herbárium is létesül; továbbá a Piac működését támogató infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg.

A település díjakat nyert, méltán népszerű strandjának fejlesztése is tovább folytatódik.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával a Turisztikai Egyesületi partnerei fejlesztik szálláshelyüket: a Zöldház Bio Panzió és a Balaton Panzió, illetve újonnan létesülő hotel projekt kapott támogatást.

A Wellness Hotel Katalin önerős fejlesztésként márciustól megújult fürdővel, wellness részleggel és szuper csúszdákkal várja vendégeit.