Az amerikai Forbes is csodálja a budapesti karácsonyi vásárt

Forrás: turizmus.com

 2019. december 04. 11:54

A lap legjobb európai karácsonyi vásárokat bemutató cikke szerint a Szent István-bazilika előtti adventi ünnep a top 3-ban van.

Az amerikai Forbes összeállított a 12 legszebb európai karácsonyi vásár listáját. Ezen helyet kapott Drezda, Colmar, Tallin, Bath, Poznan, Bécs, Budapest, Luxemburg és Koppenhága, továbbá a legjobbak közé két-két vásárt is beválasztottak Franciaországból (Colmar, Metz), valamint Spanyolországból (Malaga, Granada).

A lap nem állított fel sorrendiséget, Budapest kapcsán ugyanakkor megemlíti, hogy a Bazilikánál megrendezett adventi ünnepet a top 3 európai karácsonyi vásár között tartják számon.

A cikkben méltatják a szervezők munkáját, a kézműves termékek széles választékát, a nemzetközi és magyar ételkínálatot, kiemelve a flódnit és a kürtős kalácsot.  A tér közepén álló fenyőfa körül lehet korcsolyázni (a 14 éven aluliak számára hétvégén ingyenes leckéket is adnak) – írják.

Különleges vizuális élmény a Bazilikára vetített, 3D-hatású fényfestés

Fotó: adventbazilika.hu

Azt már mi tesszük hozzá, hogy itt látható Közép-Európa legnagyobb fényfestése: a 3D-hatású animációs filmeket minden nap 16.30 és 22 óra között a Bazilika homlokzatára vetítik. A néhány perces vetítés félóránként kezdődik.