Az Aquaticum "fürdőkomplexusa": nem elírás, hanem reklám

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. október 07. 11:20

Leleményes szóviccet használva, a fürdőkomplexus szóval hirdeti szolgáltatását az Aquaticum Debrecen. Kiderítettük, hogy nem elírásról, hanem a fürdőkomplexum remek marketingfogásáról van szó.

„A kampány elsődleges célja az volt, mint minden reklámnak: abban a néhány másodperces kontaktusidőben, amíg az emberek figyelmét élvezzük, minél maradandóbb benyomást igyekeztünk hagyni. Ebben a korántsem átlagos évben mindezt úgy kívántuk elérni, hogy ne másokhoz hasonlítsuk magunkat, ne azt hangsúlyozzuk, hogy miben vagyunk jobbak versenytársainknál. Meghökkentőbb megjelenést szerettünk volna a megszokott, miénk a legjobb őszi csomag-kampányoknál” – nyilatkozta lapunknak Kovács Dániel, a fürdőkomplexumot üzemeltető Debreceni Gyógyfürdő Kft. marketingigazgatója.

Hozzátette: elsődleges célcsoportjuk egyértelműen fogékony a konzervatív keretek közül kilépő marketingaktivitásra.

A kampány ötlete arra épül, hogy a vendégek az Aquaticumban kiélhetik fürdőkomplexusukat

Fotó: Aquaticum

Az ütős megjelenés a marketing fontossága és az erre fordítható büdzsé szűkössége között tátongó űrt is segít áthidalni.

A szójátékot magyarázva a szakember elmondta: „A nyár elmúltával az emberekben felgyülemlik a szabad strandolás, vizes élmények iránti vágy, amire a debreceni komplexumban télen is van orvosság, hiszen szolgáltatásaink fedett egységekben is elérhetők.

A kampány igazi felütése, hogy vendégeink nálunk kiélhetik fürdőkomplexusukat, amit ebben az esetben a fürdőzéssel kapcsolatos vágyak összességeként értelmezünk”.

A kampány digitális csatornán, felvezető videóval indult, amely kifejezetten a budapesti közönségnek szólt, az épülethálók is Budapest forgalmas pontjain jelentek meg. A fizikai kihelyezést követően a hallgatók a Retro rádióban találkozhatnak a folytatással, emellett további, online aktivitásokat terveznek. Az élő kampány naponta alakul, a közeljövőben új tartalmak megjelenítését tervezik.

Az eredményességet ugyan még korai lenne értékelni, de a számok biztatók, hiszen a reklámot övező, pozitív és a negatív vélemények több ezer érdeklődőt irányítottak már honlapjukra. Nagy figyelmet irányított a kampányra az egyik közismert hírportál is, mely – a megjelenés után röviddel – egy ironikus cikket szentelt az ötletnek.

A debrecenieknek több marketingügynökség is jelezte érdeklődését, kérve, hogy a későbbiekben szolgáljanak esettanulmánnyal a kampányról, ami jó visszaigazolás arról, hogy néha a turisztikai marketingben is érdemes kilépni a megszokott keretek közül.

Kapcsolódó cikkek