A Bor és Kenyér Ünnepe színesíti Siófokon az augusztus 20-ai hétvégét

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 07. 14:02

Az 55 éves várossá válási jubileumát ünneplő Siófok színes, ingyenes ünnepi programokat kínál az augusztus 20-ai hétvégén. Koncertek, kenyérszentelés, néptáncgála, kézműves és gasztrovásár is lesz a városban.

Az idei évben is Siófok egyik népszerű helyszíne, a hajóállomás melletti Dísz tér és a szomszédságában található megújult Rózsakert ad otthont a Bor és Kenyér Ünnepe rendezvénynek augusztus 17–20. között.  A kulináris élvezetek hagyományosan fontos szerepet kapnak a fesztivál gasztro - és kézműves vásárán: legyen szó minőségi borkóstolásról, egy hűsítő nyári fröccsborról vagy frissen sült grillételekről, házi sajtokról, kürtőskalácsról. Emellett kézműves termékek gazdag kínálatából válogathatnak a látogatók.

Augusztus 17. és 20. között tartják a Bor és Kenyér Ünnepét Siófokon

Fotó: Bor és Kenyér Ünnepe

 

Az ünnepi hétvégét csütörtök este a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar legendás filmzenéket felvonultató koncertje indítja. A hétvége programjában a kicsik szórakozásáról számos gyerekműsor, kézműves foglalkozás, koncert – Buborék Együttes, Napsugár Együttes – gondoskodik, míg a zenei programkínálatot olyan népszerű előadók teszik emlékezetessé, mint Kovács Kati, Péterfy Bori&Love Band, valamint a Lóci játszik zenekar. A folklór kedvelői pedig az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes és a Tarsoly Zenekar produkcióját élvezhetik az államalapítás ünnepén.

A tradíciókhoz híven az ünnepi műsor kihagyhatatlan része lesz az egyházi ceremóniával egybekötött kenyérszentelés, és itt hirdetik ki a Siófok Város Bora 2024 díj nyertesét is. A borválasztásra a Dél-balatoni borút, valamit a Füred-Csopaki borvidék délkeleti dűlőinek pincészetei vörös- és fehérbor kategóriában nevezhették boraikat. A nyertes borokat a jövő évi siófoki rendezvényeken meg is kóstolhatják az érdeklődők.