Az Egyesült Államok nem javasolja a magyarországi utazást

Forrás: turizmus.com

 2021. november 17. 12:41

Az amerikai járványügyi hatóság, a CDC és a külügyminisztérium is négyes, azaz a legmagas kockázatú kategóriába sorolta Magyarországot. Ez azt jelenti, hogy nem javasolják az amerikai állampolgároknak a magyarországi utazást.

A CDC legfrisebb figyelmeztetésében több új országgal kapcsolatban is azt tanácsolja az amerikai állampolgároknak, hogy kerüljék az utazást ezekre a területekre - írja az USA Today. Ide tartozik például Izland, a Cseh Köztársaság, Guernsey szigete és Magyarország is.

usa_123rf

Az amerikai járványügyi hatóság és a külügyminisztérium is a 4. kategóriába sorolta Magyarországot, és azt tanácsolják az állampolgároknak, hogy ne utazzanak ide

Fotó: 123rf.com

Az amerikai külügyminisztérium a CDC-vel párhuzamosan hétfőn szintén friss utazási listát adott ki, amelyen Magyarország szintén a "Ne utazzon oda!" kategóriába esik. Az Egyesült Államok kormányának hivatalos oldala szerint a 4. szintű, vagyis "nagyon magas" kockázat a legerősebb figyelmeztető jelzés, az életveszélyes helyzetek nagyobb valószínűsége miatt. Ezeken az úti célokon az elmúlt 28 napban 100 000 lakosra vetítve több mint 500 új esetet regisztráltak. Az ide utazóknak vészhelyzet esetén az Egyesült Államok kormánya csak nagyon korlátozott mértékben tud segítséget nyújtani. A Külügyminisztérium ezért azt tanácsolja az amerikai állampolgároknak, hogy ne utazzanak az ebbe a kategóriába tartozó országokba, vagy hagyják el azt, amint az biztonságosan megtehető.

Eközben Japán, India, Pakisztán, Libéria, Gambia és Mozambik tekintetében 1-es, vagyis alacsony szintre mérsékelte a figyelmeztetést.

A négyes kategóriába sorolt országokból ettől függetlenül továbbra is beutazhatnak a turisták az USA területére a november 8-án életbe lépett szabályoknak megfelelően.

A minap Csehországban is sötétvörös járványügyi kategóriába került Magyarország. Az ebbe a csoportba tartozó országokból érkező beoltatlanokra szigorúbb belépési szabályok vonatkoznak, mint másokra.