Az Egyesült Államok szigorít a beutazási szabályokon

Forrás: turizmus.com

 2021. december 03. 15:01

Az amerikai kormány megerősítette, hogy szigorítják a nemzetközi beutazás szabályait, mellyel a koronavírus új variánsának, az omikronnak a terjedését szeretnék lassítani.

Csütörtökön a Fehér Ház megerősítette, hogy az indulás előtti tesztelési ablakot 72 óráról 24 órára csökkenti, a változás a jövő hét elején lép hatályba - számolt be róla a TTG hírportál.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az Egyesült Államokba látogatóknak - oltottaknak és nem oltottaknak egyaránt, állampolgárságtól függetlenül - legfeljebb egy nappal az utazás előtt teszteltetniük kell magukat, és csak negatív teszteredménnyel léphetnek be az országba.

Emellett a kormányzat 2022 március közepéig meghosszabbította az utazókra vonatkozó, a repülőgépeken, vonatokon és más tömegközlekedési eszközökön érvényes maszkviselési kötelezettséget.

A változtatásokat megerősítő közleményében a Fehér Ház azt is bejelentette, hogy Joe Biden elnök hamarosan további lépéseket fog bejelenteni "a nemzetközi utazások biztonságának megerősítése érdekében."

usa_123rf

Az eddigi 72 óra helyett jövő héttől 24 órán belül elvégzett tesztet kell bemutatni az Egyesült Államokba történő beutazáskor

Fotó: 123rf.com

Akik nem tartják be a legkorábban 2022. március 18-án megszűnő maszkviselési rendeletet, azokra minimum 500 dolláros (az eddigi összeg duplája) büntetés vár, a bírságok összege pedig a visszaesők esetében egészen 3000 dollárig terjedhet.

A beutazási szabályok részletei itt követhetők nyomon.