Az élet napos oldalára csábít a Maldív-szigetek

Forrás: turizmus.com

 2022. november 28. 10:34

A Visit Maldives közép-európai képviselete november 22-én lengyel, cseh, szlovák és magyar turisztikai szakembereknek és újságíróknak tartott prezentációt a szigetvilág turisztikai kínálatáról.

A budapesti székhelyű képviselet hat országban – Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában – népszerűsíti a Maldív-szigeteket.

Az angol nyelvű, online eseményt Toyyib Mohamed, a Visit Maldives ügyvezető igazgatójának videóüzenete nyitotta meg. Ebben elhangzott, hogy a Maldív-szigetek már minden járványügyi korlátozást feloldott, amihez az is szükséges volt, hogy a turizmusban dolgozók átoltottsága majdnem 100 százalékos legyen.A 2019-es év a Maldív-szigetek turizmusában is rekordot hozott, az alig több mint félmilliós lakosú szigetvilágot 1,7 millió turista kereste fel. 2020-ban a határok lezárása miatt a maldív turizmus is komoly veszteséget szenvedett el. Ez különösen fájó abban az országban, ahol a GDP közel 30%-a származik a turizmusból. 2021-ben már 1,3 millió turista érkezett a szigetekre, az idei év is igen ígéretes. 2022. augusztus 12-én fogadták a egymilliomodik turistát, aki éppen Csehországból érkezett. A turisztikai hivatal vezetője azt is hangsúlyozta, hogy a közép-európai régióban hatalmas lehetőséget látnak, szimbolikus, hogy éppen innen érkezett az egymilliomodik vendég.Szegedi Andrea, Visit Maldives közép-európai képviseletének vezetője előadásában kiemelte, hogy az idén éppen 50. évfordulóját ünneplő maldív turizmus kínálata egyre sokszínűbb. Messze túlmutat már azon, hogy kizárólag gazdag, középkorú párok luxuspihenésének vagy nászutaknak a kedvelt helyszíne legyen az ország. Az aktív kikapcsolódás kedvelői ugyanúgy megtalálják itt a megfelelő kínálatot, mint a spirituális utazást keresők, vagy éppen a gyerekekkel utazók. A sokszínű kínálatot egy márka fogja össze, melynek szlogenje: „Az élet napos oldala”.

Az emelkedő vendégszám mellett számos más sikert is elkönyvelhet a szigetek turizmusa. Az idei évben a World Travel Awards versenyén a Visit Maldives nyerte el a „Világ Vezető Turisztikai Hivatala” címet, az úti cél pedig immáron harmadik alkalommal kapta meg a „Világ Vezető Desztinációja” díjat.

A Maldív-szigetek idén harmadik alkalommal kapta meg a Világ Vezető Desztinációja címet

Fotó: Visit Maldives

Az esemény meghívott előadói voltak a Lily Beach Resort & Spa és a RIU Hotels & Resorts képviselői. Előadásukban elmondták, hogy a két hotellánc kínálata méltó módon képviseli a Maldív-szigetekkel szemben támasztott magas elvárásokat. Ez nemcsak a lenyűgöző építészeti megoldásokban jelenik meg, hanem a sokszínű szolgáltatási kínálatban is. Arra is kiemelt figyelmet fordítanak, hogy viszonteladó partnereik munkáját megkönnyítsék. A RIU Hotels & Resorts létrehozott egy olyan oldalt, amelyet csak a partnerei látnak, de ahol olyan részletes leírást találnak a szállodáikról és az ott elérhető szolgáltatásokról, hogy a legigényesebb vendégnek is tudnak minden kérdésére válaszolni.

Az online prezentációhoz csatlakozott az Emirates légitársaság is Horváth Gábor country manager előadásával.

A Visit Maldives budapesti képviselete 2022. december 13-án tartja a következő online prezentációját, ezúttal a román és a bolgár turisztikai szakemberek számára. Ha valaki lemaradt a november 22-i előadásról, nyugodtan csatlakozhat a decemberihez, keresse a képviseletet a budapest@visitmaldives.pt e-mail-címen.