Az elsőről a tizedik helyre esett vissza London

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 30. 13:04

A legfrissebb repülőjegy-foglalási adatok szerint az egy évvel ezelőtt még a legnépszerűbb európai úti célnak számító London a tizedik helyre esett vissza.

A WTTC és a ForwardKeys legfrissebb elemzése szerint a határátlépés szigorítása és a karanténszabályok bevezetése miatt London már csak a tizedik helyen szerepel a repülőjegyfoglalások alapján a legnépszerűbb európai városok listáján.

Top 10 európai város a repülőjegy-foglalások alapján

Fotó: ForwardKeys

Egy évvel ezelőtt London volt a legnépszerűbb város Európában a repjegyfoglalások alapján, megelőzve Párizst és Rómát. A járványveszély hatására bevezetett szigorítások miatt azonban a brit főváros a tizedik helyre esett vissza.

London a toplista utolsó helyére került

Fotó: 123rf.com

Az utazási szektor nyomására elképzelhető, hogy a brit kormány lehetővé teszi végül „utazási folyosók" megnyitását egyes üdülőhelyre, például Francia-, Német-, Görög-, Török- és Olaszországba. Így a britek egy része külföldön tölthetné régóta várt nyaralását.

Eközben az egy év ezelőtti lista kilencedik helyezettje, Lisszabon feljött az első helyre. Az elemzés készítői megállapítják, hogy Portugália az elsők között alakította ki a turisták biztonságos fogadását garantáló higiéniai és biztonsági protokollokat, ráadásul ott a legmagasabb arányú a lakosság tesztelése.

A ForwardKeys elemzése szerint az Európai Unión belüli nemzetközi utazásokra vonatkozó új repülőjegy-foglalások száma 84,4%-kal csökkent idén június első felében az egy évvel ezelőttihez képest. Ez ugyanakkor már erősödést jelent a májusi 94,5%-os visszaeséshez viszonyítva.

Lassan újrandul az európai légi forgalom

Fotó: ForwardKeys

A Nagy-Britanniába szóló foglalások ugyanakkor alig nőttek, itt a visszaesés mértéke 96,7% volt június első felében, ami alig több, mint a májusi, tragikus 97,2%-os visszaesés.

Az Európai Unióban már érezhető némi mocorgás, idén június első felében 80,2%-os volt a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest, míg májusban még 92,3%-os volt ez az adat.