Az Emirátusok eltörölte a legtöbb országon belüli Covid-szabályt

Forrás: turizmus.com

 2022. november 08. 08:01

Az Egyesült Arab Emírségek több mint 30 hónap után november 7-étől, hétfőtől eltörölte a legtöbb országon belüli járványügyi korlátozást.

Az új szabályokat az országos vészhelyzeti és katasztrófavédelmi hatóság (NCEMA) az aktuális járványügyi helyzet tanulmányozása, a kórházi és intenzív osztályok kihasználtságának monitorozása után jelentette be november 6-án, egy sajtótájékoztatón – írja a Gulf News.

Ennek megfelelően az országban ezentúl nem kell felmutatni a védettségi igazolásra szolgáló zöld útlevelet a nyilvános létesítményekbe történő belépéshez. Az Al Hosn applikáció használata az oltás és a teszteredmények kérésre történő ellenőrzésére korlátozódik az ország területén belül és kívül.

A nyilvános létesítményekbe védettségi igazolás nélkül is be lehet lépni ezentúl az Egyesült Arab Emírségekben

Fotó: monticello/123rf.com

A maszk viselése általában véve már csak opcionális kül- és beltéren egyaránt, egyedül az egészségügyi intézményekben és a gondozóotthonokban kötelező.

Ezenkívül a sportesemények szervezői is kérhetnek előzetes vizsgálatot vagy oltási igazolványt. A koronavírussal fertőzöttek számára érvényben marad az ötnapos karantén, a tesztpontok és a járványügyi egészségügyi intézmények pedig tovább működnek.