Az energiadrágulás a 100 Tagú Cigányzenekar programjába is beleszólt

Forrás: turizmus.com

 2022. október 19. 12:57

2023. április 23-án tartja meg az eredetileg januárra tervezett Arénás koncertjét a 100 Tagú Cigányzenekar. A szervezők a zenekarral és a helyszínnel egyetértésben, az emelkedő energiaárak miatt döntöttek a halasztás mellett.

Az esemény a Papp László Aréna színházi, befordított konfigurációjában lesz megtartva és a megemelkedett költségek miatt egy fűtési szezonon kívüli időpontban, kedvezőbbek a lebonyolításra a feltételek.

Három évvel 35. jubileumi koncertjük után 2023. január 15-én ismét több ezer ember előtt szerettek volna zenélni a 100 Tagú Cigányzenekar muzsikusai. A világhírű szimfonikus zenekar azonban a szervezőkkel együtt úgy döntött, hogy áprilisra halasztják a Papp László Budapest Sportarénában tartandó eseményt.

A halasztás mellett az emelkedő energiaárak miatt döntöttek. Azt mondják, egy hideg téli napon annyira költséges lenne felfűteni a helyszínt, hogy a rendezvény megtartása nem lenne rentábilis.

Az 1985-ben alakult zenekar 2014-ben került fel a hungarikumok listájára

Fotó: 100 Tagú Cigányzenekar

Áprilisban azonban már melegebb szokott lenni, így az időjárás jóval kegyesebb a fellépőkhöz és a közönséghez is.

Az eddig megváltott jegyek természetesen az új időpontban lesznek felhasználhatóak. A különleges koncerten Lendvai Csócsi József fő prímás fogja majd össze a zenekart. A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek.