Az Eszterháza Központ a VOLT-on

Forrás: turizmus.com

 2018. június 26. 10:47

Az Eszterháza Központ 2018-ban kiemelt célul tűzte ki, hogy közelebb viszi a fesztiválozókhoz az örökséghelyszíneket. Idén elsőnek a VOLT Fesztivállal kezdeményezett együttműködést.

Az Eszterháza Központ a VOLT Fesztivál Civil Zóna részébe települ ki. Az érdeklődők megismerkedhetnek az Eszterháza Központ helyszíneivel, fotófalaknál fotózkodhatnak, szelfizhetnek, és még egy kis hasznos ajándékot is kapnak a mindennapi higiéniához. Emellett a VOLT fesztivál ideje alatt és a fesztivál utáni héten (a VOLT karszalaggal érkező vendégek térítésmentesen látogathatják meg a fertődi Esterházy-kastélyt és a nagycenki Széchenyi-kastélyt.

A fertődi Esterházy-kastély

Fotó: pixabay.com

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft., mint a vagyonkezelője és üzemeltetője a soproni turisztikai desztináció és a Fertő-táj négy emblematikus örökséghelyszínének, Fertőd-Eszterházán az Esterházy-kastélyegyüttesnek, Nagycenken a Széchenyi-örökségnek, Sopronbánfalván a Pálos-Karmelita Kolostornak, és Fertőrákoson a Püspöki Palotának. Az Európai Parlament és az Európa Tanács a 2018-as évet a Kulturális Örökség Európai Évének (KÖEÉ) nyilvánította.