Az Európai Fürdővárosok Szövetségével Várnában

Forrás: turizmus.com

 2016. október 05. 15:04

Várnában mutatta be a közelmúltban Hévíz azokat a lépéseket és intézkedéseket, melyeknek köszönhetően az Európai Fürdővárosok Szövetsége innovációs díjat adományozott a magyar városnak.

Hévíz az európai innovációs díj elnyerésének köszönhetően kapott meghívást és bemutatkozási lehetőséget kapott az Európai Fürdővárosok Szövetsége bulgáriai, várnai szekcióülésére. A helyszínválasztás nem volt véletlen: Várna éppen tizedik esztendeje tagja a szövetségnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, az európai innovációs díjra részben a Hévíz Tradicionális Kúra, részben a magánszállásadók számra kidolgozott minőségfejlesztési pályázat kapcsán terjesztették fel Hévíz városát. E két fejlesztést, illetve magát a várost mutatta be Várnában a konferencián Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester.

A rendezvényen Portugália, Izland, Bulgária, Románia, Németország, Olaszország, Moldova fürdővárosai képviseltették magukat, Magyarországot egyedüliként Hévíz képviselte. A rendezvényen részt vett a bolgár turisztikai miniszter, valamint az ottani környezetvédelmi és vízügyi miniszter is.

 

Hévíz a bemutatkozás mellett megismerkedett a várnai egészségügyi egyetem munkájával, fejlesztéseivel, szakképzési rendjével, olyan közös témákat érintettek az egyetem vezetésével a város képviselői, mint a balneológia, az egészségügyi dolgozók helyzete, a képzettség kérdése, a versenyképes képzés megoldása, a külföldi munkaerő áramlás ügye, az orvosképzés dilemmái. Szó volt az egészségügyi szolgáltatókkal, szállodákkal, utazási irodákkal, légi járatok lehetőségeiről, fürdőkkel történő együttműködés lehetőségeiről is.

A konferencia résztvevői határokon átívelő programokról és lehetőségekről is kaptak tájékoztatást.