Az év vidéki étterme decemberben a Pannónián

Forrás: turizmus.com

 2015. november 26. 12:18

Győztessel zárul a stílusos vidéki éttermek idei budapesti programsorozata a Dunán! Ahogy azt már a Stílusos Vidéki Éttermiség rendezvényeitől megszokhattuk, rendszerint egy-egy új ötlettel, új helyszínnel, különleges megoldással várják vendégeiket.

Ezúttal azonban nem csupán egy újabb alkalomról, hanem egy egész éven át élményt nyújtó sorozatról van szó, ugyanis a Pannónián, a Duna gasztróhajóján a legjobb hagyományokra és az újításokra egyaránt építő stílusos vidéki éttermek mutatkoznak be.

Decemberben a számos elismerésben, köztük legutóbb a Gault&Millau Magyarország kalauz által A vidék éttermének választott encsi Anyukám Mondta a soros házigazda, sőt Szilveszterkor is az étterem menüje lesz műsoron.
A Gault&Millau Magyarország 2016-os kötete 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, továbbá értékel 171 borászatot és 234 szállodát. A kalauz a világ egyik legismertebb és legnagyobb hatású éttermi kiadványa. A hatvanas években Párizsban alapította két gasztronómiai újságíró, Henri Gault és Christian Millau, akik megújították az étteremkritika műfaját és az értékelés szempontrendszerét: a korábbi gyakorlattól eltérően szakszerű, a konyha teljesítményére és a minőségre koncentráló értékeléseket közöltek. A hetvenes évektől egyre több országban jelent meg önálló szerkesztőségű Gault&Millau kalauz, Magyarországon az idei immáron a negyedik.
De ugyanígy kiemelte az encsi étterem egyik legfontosabb vonzerejét a Népszabadság különszáma, az idei Az 50 legjobb megfizethető étterem: “Ha van klasszikusan annak a vágynak megfelelő étterem, hogy végre vidéken is fények gyúljanak, olyanok, amelyek utat mutatnak, akkor Encsen mindez tökéletesen megvalósul. Ráadásul úgy, hogy a menetközben megérdemelten érkező szimpátiahullámot is jól kezelik, csúcsrajáratás közben is pont olyan tud maradni a hely, amilyennek a kezdetekkor megszerette a közönség”

Az Anyukám Mondta menüje egész decemberben tehát a Pannónia gasztrohajón is.

Részletekért látogasson el a www.pannoniahajo.hu honlapra!

(x)