Az idén is dübörög Dubajban a turizmus

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 22. 16:36

2019 első hat hónapjában Dubaj 8,36 millió nemzetközi látogatót fogadott, ami 3 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest – derül ki a Dubaji Turisztikai Hivatal legfrissebb adataiból.

Helal Saeed Almarri, a Dubaji Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója elmondta: „A turizmus Dubaj változatos gazdasági növekedésének egyik sarokköve, és a sikert abban mérjük, hogy agresszívan haladunk a célunk felé, miszerint a leglátogatottabb és a legkedveltebb várossá akarunk válni.”

A friss számok alátámasztják a dubaji turisztikai szektor folyamatos erősödését

Fotó: Dubai DTCM

Dubaj legnagyobb küldőországa ismét India, ahonnan 997 ezer látogató érkezett. A második helyen Szaúd-Arábia áll 755 ezer látogatóval, ami hat hónap alatt 2 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Az Egyesült Királyságból 586 ezer látogató jött, annak ellenére is, hogy a brit font jelentősen devalválódott az amerikai dollárhoz képest.

2019 januárja és júniusa között több mint 501 ezer kínai látogató érkezett Dubajba, ami 11 százalékos éves növekedésnek felel meg. Oroszország és a közép-kelet-európai régió 9 százalékos részesedést tudhat magáénak.

A szállodai szektor átlagos foglaltsága 76 százalékos – ez a világ egyik legmagasabb foglaltsági rátája.

A létesítmények összességében 15,71 millió szállodai éjszakát regisztráltak az év első hat hónapjában, ami 5 százalékos növekedést jelent 2018 ugyanezen időszakához képest.