Az MT Zrt. segíti az orosz piaccal kapcsolatos információáramlást

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. július 28. 17:50

Július 16-án mutatkozott be a szentpétervári új magyar főkonzul a térség legfontosabb Magyarországra utaztató irodáinak.

Nagy-Rébék Ferenc hangsúlyozta: hazánk továbbra is kiemelkedően fontosnak tartja az Oroszországból hazánkba irányuló beutazó forgalmat. Magyarország az orosz beutaztatókkal együttműködve továbbra is folyamatos jelenlétre törekszik az orosz piacon: az utazóközönségnek ajánlható új magyarországi lehetőségeket, a kulturális rendezvényeket, koncerteket, fesztiválokat a Magyar Turizmus Zrt. oroszországi külképviselője mutatta be a résztvevőknek.

A szentpétervári találkozó további fontos napirendi pontja volt, hogy a vonatkozó 767/2008/EK Rendelet értelmében szeptember 14-étől az Oroszországból beutazók számára is bevezetik a schengeni térség országaira kiterjedő Vízuminformációs Rendszert (VIS). A szentpétervári magyar főkonzul biztosította megjelent utazásszervezőket, hogy a konzulátus mindent meg fog tenni a zökkenőmentes átállás, a zavartalan a vízumkiadás érdekében. Az MT Zrt. kiemelt feladatának tekinti a releváns információk megosztását az orosz beutazó forgalomban érdekelt szakmai partnerekkel, városokkal. Oroszország kulturális fővárosában a hamarosan nyitó Sziget Fesztivál, valamint a Zeneakadémia, az Opera és a MÜPA kínálata is szerepelt az utazóközönség figyelmére számot tartó aktualitások között.