Az MTÜ standja volt legzöldebb a Szigeten

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. október 03. 15:46

Az idei Sziget Fesztiválon Magyar Turisztikai Ügynökség standja, a GotoHungary Gasztrobistro installáció érdemelte ki a környezet védelmében legelkötelezettebb partner címet.

A Szigeten a környezettudatos fesztiválozás és a szemléletformáló kommunikáció lényegesen nagyobb fókuszt kapott idén. A szervezők nemcsak a szigetlátogatókat ösztönözték a tudatosabb magatartásra, de a rendezvény vendéglátói közt is elindítottak egy megmérettetést.

A Sziget „zöld revizorai” a rendezvény alatt folyamatosan vizsgálták a különböző büféket és italos pultokat. Szempont volt, hogy ki milyen erőfeszítéseket tesz az energiatakarékosság terén, milyen mértékben térnek át a lebomló étkészletek használatára, hogyan oldják meg a szelektív hulladékgyűjtést, és hogyan nyilvánul meg a fenntarthatóság a dekorációban és a kommunikációban.

Az összegzés alapján az MTÜ standja kapta a Sziget Fesztivál, a környezet védelmében legelkötelezettebb partnere címet. Már a kialakításnál is fontos szempont volt a Hajógyári sziget gyönyörű fáinak integrálása a stand szerkezetébe, hogy környezetével szerves egységet képezzen. Az MTÜ kiemelt figyelmet szentelt a teljes körű szelektív hulladékgyűjtésnek is, elősegítve ezzel a Fesztivál zöld törekvéseit.