Az örményországi utazás elhalasztását javasolja a Külügyminisztérium

Forrás: turizmus.com

 2018. május 02. 16:20

A tömegmegmozdulások, az útlezárások és a forgalomkorlátozások kockázatossá teszik a beutazást és az országon belüli mozgást.

Alábbiakban közöljük a Külügyminisztérium tanácsát:

„Felhívjuk az Örményországba utazók figyelmét, hogy a jelenlegi politikai és biztonsági környezetre figyelemmel az országba történő beutazást további tájékoztatásig, ha lehet, halasszák el. Az országos szinten zajló tömegmegmozdulások, útlezárások és forgalomkorlátozások kockázatossá teszik a beutazást és az országon belüli mozgást. Az események kiemelt helyszínének számító Jereván jelentős területein tüntetések miatt időszakosan korlátozott lehet a gépjárművek mozgása, illetve nemzetközi repülőtérre vezető útvonalak gépjárművel csak időszakosan használhatóak.”

Jereván, Örményország fővárosa az Araráttal a háttérben

Fotó: Wikimedia Commons

Örmény ellenzéki tüntetők május 1-jénlezártak néhány Jerevánba bevezető utat, és több kereszteződést az örmény fővárosban, továbbá a repülőtér felé vezető utakat is, miután előző nap a parlament rendkívüli ülésén nem választotta meg miniszterelnökké az ellenzék vezéralakját, Nikol Pasinjánt – számolt be az MTI. A tüntetések május 2-án már 14. napja tartanak. Az 1in.am internetes portál április 30-i tájékoztatása szerint az örmény főváros repülőterére vezető néhány úton hosszú sorok alakultak ki. Egyes autósok a közlekedési szabályokat áthágva igyekeztek megkerülni a tüntetők útlezárásait. A repülőtéri út blokádja miatt a Zvartnoc repülőtérre igyekvő embereknek néhány száz métert gyalog kell megtenniük. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség értesülése szerint a légikikötő dolgozói közül mintegy kéttucatnyian csatlakoztak a tüntetőkhöz – írta az index.hu.