Az oroszok tavaly a budapesti fürdőket látogatták

Forrás: turizmus.com

 2021. május 17. 12:05

2020-ban az orosz vendégeket termálfürdőink vonzották elsősorban a fővárosba, de Hévízre és Hajdúszoboszlóra is szívesen utaztak. A túlnyomórészt 35 év feletti vendégek átlagosan 4 éjszakát töltöttek Magyarországon.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján 2020-ban Oroszország a 10. helyen állt a küldőpiacok rangsorában. A turisták elsősorban a fővárosba érkeztek (73%), ahol az összes vendégéjszaka 68%-át töltötték el – írja honlapján a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A jellemzően 35 év feletti turisták főképp Moszkvából és Szentpétervárról érkeztek, a legtöbb vendégéjszakát a főváros után Hévízen (16%) és Hajdúszoboszlón (3%) töltötték. A látogatók több mint fele szállodában szállt meg, 32% választott magán- és egyéb szálláshelyet. Míg a 18-34 évesek 4, addig a 65 év felettiek átlagosan már 6 éjszakát töltöttek el az országban.

A legtöbb orosz látogató Budapesten főként a gyógyfürdőket kereste fel

Fotó: 123rf.com

Szállásra a legtöbbet a 35-44 év közöttiek költöttek, több mint 933 millió forintot, fajlagosan pedig a legidősebbek költése volt a legmagasabb.

A mobilcellaadatok azt mutatják, hogy a legtöbb orosz a fővárosban elsősorban a gyógyfürdőket kereste fel, ezt követően a leghíresebb látványosságokat, így a budai Várat, a Parlamentet és a Hősök terét.