Az ország legnagyobb koccintásával ünnepel az Éjszakai Pincetúra

Forrás: turizmus.com

 2023. június 03. 13:02

A Somlói Éjszakai Pincetúra, a Somló Fesztivállal kiegészült kétnapos esemény a régió legnagyobb szabadtéri boros-borszakmai eseménye. Az idei év különleges, hiszen az Éjszakai Pincetúra 10. születésnapját ünneplik a Somlóra látogató vendégek a hely borászokkal együtt.

A fesztiválon 25 helyszín várja a borvidék szerelmeseit, és azokat is, akik még csak most ismerkednek a tanúheggyel és a Somló OEM eredetvédett boraival. Az egykori vulkáni láva helyén gazdálkodó borászatok más-más programmal várják a vendégeket.

Pénteken, június 16-án, a Somló Kapujában rendezik a Somlói Borgála díjátadót és sétáló kóstolót a Borvidéki borverseny aranyérmes borászataival, boraival. Június 17-én, szombat délelőtt 10 órakor a Somlói Borok Boltja alatti parkolóból Geotúra indul, kora délután a Somló Kapujánál gyerekprogramokkal várják a gyerekeket és a szüleiket.

somlo_pincetura

Szombaton 18 órakor egy nagy, közös koccintással ünneplik a jubileumot

Fotó: Éjszakai Pincetúra

Az idei jubileumi év méltán ad okot a koccintásra, ezért a helyiek úgy döntöttek, hogy megszervezik az ország legnagyobb koccintását: szombaton 18 órakor egy pohár borra vendégül látnak mindenkit a Szent Margit kápolna parkolójában. Tíz év alatt a régió legnagyobb szabadtéri boros rendezvényévé nőtt Somlói Éjszakai Pincetúra hagyományos időpontját a nyári napfordulóhoz kötik és szorosan kapcsolódik a helyi, szentivánéji tűzgyújtás hagyományaihoz. Szombaton este 10 órakor a hagyományos tűzgyújtással kezdődik a hajnalig tartó Éjszakai Pincetúra.