Az őszi hónapokban Hévízen még javában tart a strandszezon

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 14. 15:10

Szeptemberben több különleges program is lesz a Hévízi-tavon: A Tófürdő idén előszőr szeptember 24-én 19-22 óra között Holdfényfürdővel, látványkonyhával és esti élőzenével várja azokat, akiknek már régóta vágya este sötétedés után megmártózni a Hévízi-tóban.

Szeptember utolsó hetében a Tófürdőn az esti élmények mellett nappal a sporté lesz a főszerep. A BeActive Európai Sporthét alkalmából több ingyenes sportprogramon, többek között jógán, nordic walkingon a tó körül, Kneipp tornán és vízi tornán is részt vehetnek az érdeklődők - írja a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközlemény.

Hévíz belvárosában a fürdés után heti több alkalommal délután 5 órakor élőzene és szabadtéri filmvetítés segít a kikapcsolódásban, és varázsolja kellemessé a Dr. Moll Károly és a Festetics teret is. Fellép a Babos Piller Jazz Duo, a Fidelis Brass Band, és a Takács Percussion Group is. Szeptember 17-én pedig a Casablanca filmvetítést élő zongora kíséri. Mr. Piano, a guruló zongora hangja már a filmvetítése előtt hallható lesz a Nagyparkolóban és a sétálóutcán. A Szentélek Templomban szerda esténként - egészen szeptember végéig - Teleki Miklós Artisjus díjas orgonaművész koncertje hallható.

Magyar Virtus néven Hungarikum Napok és Nemzeti értékek bemutatásán vehetnek részt azok, akik szeptember 24-25-én felkeresik az Egregyi Múzeum kertjét. Előadások, látványfőzés, és különleges magyar ételkóstolón is részt vehetünk, ahol többek között halászlé, birkapörkölt, és dobostorta is lesz. Ezen kívül magyar kutyák bemutatója, nép- és cigányzene, kreatív gyermekfoglakozás is gondoskodik a felhőtlen hangulatról. A Hungarikum napok zárórendezvénye október 16-án egy háromfelvonásos operett előadás lesz.

heviz

A Hévízi-tó vize 30 fokos, a szabadban fürdőzni, napozni, kirándulni, kerékpár- és gyalogtúrákat tenni talán ősszel a legjobb.

Fotó: Hévíz

A Hotel Európa fit minden hónapban készül Sunday Bruch programmal, míg a Brix Bistro-ban Barista tanfolyam és Stand up est lesz. A Palace Hotel Hévíz éttermében november 13-án hosszú kihagyás után ismét összejön a Tizenhárom séf és örömfőzésük alkalmával készül majd egy megismételhetetlen menüsor. November 13-án a város több helyszínén lesz ABORRA, ahol Hévíz Város Boráé, a Fodorvin borászat rajnai rizling bora lesz a főszereplő.

Októberben már hagyomány a Kertészeti centrumban szervezett Gesztenyefesztivál, novemberben pedig Márton-napi libanapok, ahol a Hévízi Termelői Piacon a libafuttatás mellett libás ételek is készülnek. Egész ősszel indulnak a vezetett városnéző séták is a Hévízi Tourinform Iroda elől, mely során megismerhetjük a Hévízi-tó természeti értékeit, legendáit, de emellett gasztrosétán, vagy fáklyás élménysétán is részt vehetnek az érdeklődők.