Az OZORA kistestvérével indul a fesztiválszezon

Forrás: turizmus.com

 2022. május 31. 12:27

Június 16–19. között a mesés Dádpusztán szervezik – színes programokkal – az Ozora Fesztivál tavaly életre hívott kistestvérét, a DAAD Gatheringet. A rendezvény ugyanúgy az elektronikus zenék híveit szólítja meg, de ami OZORA-nak a trance, az a DAAD Gatheringnek a techno.

Techno szentély, változatos négynegyedek, évek óta várt fellépők, dombokkal ölelt fesztiválparadicsom – ezt kínálja az OZORA kistestvére, a DAAD Gathering.

Az OZORA-t ismerők számára nem szokatlan, hogy a különböző zenei stílusok külön helyszínt kapnak. Az idei DAADon egy új nagyszínpad, egy igazi techno szentély lesz a fesztivál középpontja. Érkezik Ellen AllienRodhadNicole MoudaberVictor RuizAnthony Rother vagy épp Luke Slater projektje, a Planetary Assault Systems.
A finomabb és változatosabb négynegyedek kedvelőinek a Dómban a helyük. Itt AmeTiga,Red Axes vagy épp Michael Mayer is fel fog fellépni.
A fesztivál élőzenei helyszínén, a Sárkányfészekben lép színpadra Shigeto, a Portico QuartetBe Svendsen, a hazai színeket Iamyank képviseli egy kifejezetten erre a színpadra készült produkcióval.

A dombokkal ölelt fesztiválparadicsomban fürdőzésre is lehetőség kínálkozik

Fotó: daad.hu

A nulladik napon Ricardo Villalobos nyitja a programot, akit évek óta vár a hazai közönség. Ehhez hasonló felhajtás talán csak Senor Coconut és zenekarának fellépésénél várható, aki Kraftwerk, Led Zeppelin vagy épp a Doors slágereit igazi latin ritmusok kíséretében, szaxofonnal, kongával és rumbatökkel kíséri.
A dombokkal ölelt fesztiválparadicsomba saját ételt és italt vihet mindenki – akár autóval is, egészen a sátráig –, amit a Főzőligetben el is készíthet. A terület közepén található tóban pedig reggel 8 és este 8 között bármikor csobbanhat, aki szeret szabadban fürdőzni.