Az új Jurassic World még rémisztőbb, mint valaha

Forrás: turizmus.com

 2019. július 30. 09:23

A napokban nyílt meg a 2019-es 2.0-as Jurassic World a hollywoodi Universal Studios területén, amely ma már legalább annyira családi úti cél, mint filmstúdió.

Az új attrakciót a legmodernebb technikai csodákkal turbózták fel. Még az is fél és sikoltozik – vagy talán az igazán –, aki olyan fiatal, hogy még soha nem látta a hajdani filmet, bár nap mint nap sugározza valamelyik tévécsatorna. Mintha egy csónakban ülnénk a félelmetes, vad, sötétkék vizű óceánon, ahol csak mi vagyunk, a félelem meg az őslények.

Az új, hatalmas akvárium lehetővé teszi a látogatók számára, hogy az arcuktól két centire a krokodilszerű félelmetes Mosasaurus tekintsen rájuk, mintha csak élne. Mindenkiben felmerül, mi történik, ha a gigantikus csúcsragadozó belöki az ablakot, és a rengeteg víz beömlik.

A komputerek vezérelte programok közül némelyik a széket is megrázza,  így még életszerűbbé válik a jelent. Mindenki elgondolkozhat, mint tenne, ha találkozna a félelmetes Stegosaurusszal.

Ősi félelmet ébreszt a legmodernebb technikával felszerelt új Jurassic World

Fotó: pixabay.com

Közben az utasok figyelmeztetést hallanak – kérjük, őrizzék meg nyugalmukat – és hiába tudja a néző, hogy ez csak egy illúzió, ettől még inkább felmegy az adrenalinszintje. De hát ez is a cél.

A Travel and Leisure cikke szerint az alapeszme a továbbfejlesztésnél az volt, hogy a XXI. századi Jurassic Park ne csak egy andalító mese legyen, vagy egyfajta karikatúraszerű vidámpark,  hanem azt mutassa be, mi lenne, ha ezek az események a valóságban is megtörténnének.

A produkció sztárjai, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard segített népszerűsíteni a modernizált, őslények között tett utazást a hollywoodi stúdióban.

A frissített attrakció erősségei az életszerű – illetve az őslénykutatók aktuális elképzelése szerint megalkotott – Velociraptorok,  Triceratopok, a jó pár millió évvel ezelőtt élt vízi őslények megformálása és az új, félelemkeltő eszközarzenál.

Mindenki tudja persze, hogy a dinoszauruszok már nem léteznek, de ha a látogató kezétől pár centire véres karmokkal közelít egy Indominus rex, pár másodpercre felmerül a látogatóban, hogy ez ma is megtörténhet.

Az őslényeken kívül a film régi díszleteit és kellékeit is még modernebbre és félelmetesre tervezték.

Kapcsolódó cikkek

Évmilliók urai Szegeden

2018. július 11.