Az USA lehet az idei év egyik nyertes úti célja?

Forrás: turizmus.com

 2020. február 11. 14:19

Szezonnyitó fogadást rendezett az USA budapesti nagykövetsége és a Discover America Hungary, ahol elhangzott, hogy sok utas az idén kelet helyett nyugat felé veheti az irányt.

Jennifer Kane, az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének kereskedelmi főtanácsosa rezidenciáján közel ötven vendéget látott vendégül február 4-én. Az utazási irodák, szállodák, légitársaságok, hajótársaságok képviselői és újságírók a 2020-as utazási szezon indulását ünnepelték a Discover America Hungary szervezésében.

Marc Dillard, a budapesti Amerikai Nagykövetség követtanácsosa köszöntőjében nagyon jó eredménynek nevezte, hogy a magyarországi utasforgalom a környező országokhoz képest kimagasló mértékben nőtt. Kiemelte, hogy ebben nagy szerepe van a piaci szereplők kitartó munkájának is.

Balról jobbra: Jennifer Kane, Tóth Attila, Nagy Gergely (LOT), Haris Richárd és Marc Dillard

Fotó: Discover America Hungary

Haris Richárd, a Discover America Hungary részéről arról beszélt, hogy az idei turisztikai szezon sok kihívást tartogat, hiszen sok utas kelet helyett új úti célokat keres, és Amerika egy jó alternatíva lehet számukra.

Beszélt arról is, hogy idén május végén kerül megrendezésre az USA legnagyobb turisztikai szakmai kiállítása, amelyre február végéig még várják az Amerika iránt érdeklődő magyar utazásszervezők jelentkezését.

Az estet támogató Condor Airlinest képviselő Tóth Attila, az Aviareps ügyvezetője rövid prezentációt tartott. Mint elmondta, az 1955-ben alapított német légitársaság a világ 80 népszerű szabadidős úti céljára repíti el az utazót, Európa, Afrika, Ázsia mellett az amerikai kontinensen is 27 célállomásra. Az USA-ba számos járattal közlekedik: Anchorage, Alaska; Baltimore-Washington, Maryland; Fairbanks, Alaska; Las Vegas, Nevada; Minneapolis-St. Paul, Minnesota; New Orleans, Louisiana; Phoenix, Arizona; Pittsburgh, Pennsylvania; Portland, Oregon; Seattle, Washington.