Az utolsó simításokat végzik a bükfürdői Termál téren

Forrás: turizmus.com

 2023. március 02. 19:23

Megkezdődött a Termál tér műszaki átadása, Bükfürdő városrészközpontjának kialakításával tíz éves terv realizálódik. A látogatóközpont még készül: kávézóval, kiállítással, ez az attrakció a nyári turisztikai főszezonra lehet kész.

Kerékpárút szeli ketté a területet, amelyet kis zöld felületek tagolnak, és modern köztéri világítás épült. Éppen tíz évvel ezelőtt, 2013-ban készültek az első tervek a büki gyógyfürdő előtti terület rendezésére, egy olyan tér kialakítására, amely méltó a fürdővároshoz.

Az utóbbi hónapokban kordonnal elzárt területen zajlott az ország legnagyobb tájépítészeti beruházása. Készültek a járdák, parkoló, park, aztán sorban ültették a facsemetéket, a napokban dolgoztak a virágosításon és a füvesítésen, helyükre kerültek a padok és a szemeteskukák. Ezek már az utolsó simítások a Termál téren.

Megkezdődött a Termál tér műszaki átadása

Fotó: Büki Gyógyfürdő Zrt.

"A műszaki átadás március 1-jén indult el és harminc napot vesz igénybe – tájékoztatott Németh Sándor, Bük polgármestere. – A tér már rendeltetésszerű használatra alkalmas, ez az egy hónap arra kell, hogy a kisebb hibákat, amelyeket a műszaki ellenőr, illetve a szakági műszaki ellenőrök feltártak, a kivitelezővel megbeszéltek, kijavítsák. Így az elzárt tér március 31-től birtokba vehető – tette hozzá.

A polgármester rámutatott, hogy kompromisszumot kellett kötni a burkolt és a zöld felületek arányában, hiszen egy multifunkciós tér kialakítása volt a cél.

A több mint 2,5 milliárd forintos büki gyógyhelyfejlesztési program másik eleme a látogatóközpont kialakítása. Annak tartalommal való megtöltése van még hátra, várhatóan a nyári főszezonra készül el a kávézó és a látogatóközpont kiállítása. Bükfürdő városrészközpontjának ünnepélyes átadását a tervek szerint a nyári turisztikai főszezonban tartják.