Az üzleti turizmust élénkítő kampány Ausztriában

 2014. május 13. 17:38

A Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon erőteljes marketingaktivitást folytat, hogy hazánk hivatásturisztikai forgalmát élénkítse: minél több konferenciát, rendezvényt, így több vendégéjszakát generáljon a magyarországi szálláshelyeken.

Az MT Zrt. ausztriai külképviselete május 6-án Bécsben, hazai társkiállítókkal összefogva Ausztria legnagyobb hivatásturisztikai fórumán, a Hotelbiz, Seminarbiz, Eventbiz workshopon (www.hotelbiz.at) prezentálta Budapest hivatásturisztikai ajánlatait. A bécsi MAK design centerben idén 14. alkalommal megtartott egész napos fórumot közel 1.100 szakmai érdeklődő kereste fel, akik 170 kiállító ajánlataiból válogathattak. A rangos ausztriai hivatásturisztikai seregszemlén konkrét ajánlatokkal bemutatkozó Magyarország külföldi desztinációként üdítő színfoltnak számított az osztrák kínálati palettán, ami felértékelte az MT Zrt. ausztriai képviseletének és társkiállítóinak helyzetét.

 

A magyar turisztikai szolgáltatók többsége a XXI. század elvárásainak mindenben megfelelő szolgáltatást tud nyújtani, ezért Magyarország az osztrákok számára ideális konferencia desztináció, s ár-érték arányban is rendkívül kedvező helyszín céges utazásokhoz, szemináriumokhoz. Hazánk hivatásturisztikai ajánlatainak megismertetése érdekében az MT Zrt. évente fél tucat B2B rendezvényt szervez, illetve hivatásturizmus (MICE) témájú fórumokon vesz részt. A nyár során még több ausztriai hivatásturisztikai workshopon is megfordulnak az MT Zrt. ausztriai munkatársai, hogy első kézből tájékoztathassák az osztrák cégek képviselőit a hazai lehetőségekről.

 

A külképviselet magyar diaszpóra körében folytatott turisztikai mozgalmának ugyancsak célja, hogy Magyarországot konferencia-desztinációként is népszerűsítse a szomszédos Ausztriában. A mozgalom on-line közösségi profilja elérhető itt:

http://www.facebook.com/rwr.ungarn

Az MT Zrt. ausztriai külképviseletének folyamatban lévő kampányairól folyamatosan frissülő információk:

www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok