Bábszínházzá változik Békéscsaba belvárosa a hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2015. június 17. 15:11

A hétvégén Békéscsabán kerül megrendezésre a XVI. Nemzetközi Bábfesztivál. A világ öt országából és kilenc hazai városból érkező bábtársulatok több mint 20 előadást mutatnak be a fesztivál három napja alatt.

A színes programban számos műfaj szerepel, a klasszikusoktól a vásári komédián át a báboperáig. A bábművészet egyetemes nyelvének köszönhetően az idegen nyelvű előadások is könnyen érthetők. A legegzotikusabbnak az indonéz társulat előadása ígérkezik, akik a legtávolabbról érkező résztvevői az idei fesztiválnak.

„A fesztivál kezdetektől legmeghatározóbb vonása a gyermekorientáció. A meghívott bel- és külföldi bábszínházak gyermekek számára készült műsorokat mutatnak be. Azonban a jó bábelőadás nem csak a gyermekeknek nyújt élményt, a történetek a felnőtteknek is üzennek" – mondta Lenkefi Zoltán a fesztivált szervező Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója.

A fesztivált péntek délután óriásbáb felvonulás nyitja, majd egymást követik az előadások. Szombaton és vasárnap egész nap bábelőadások este pedig koncertek várják a látogatókat.

A Békéscsabai Nemzetközi Bábfesztivált 1968 óta rendezik meg két-három évente. A fesztivál komoly szakmai viták színtere is, ahol a fesztivál résztvevői elmondhatják véleményüket a látottakról, vitát folytathatnak a produkciókról és szakmai kérdésekről.

A Bábfesztivál Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/847068842049225/