Bajor adventi forgatag Münchenben

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. december 18. 11:03

A München szívét alkotó Marienplatzon aktívan zajlik az élet. A monumentális városháza köré emelték azokat a sátrakat, amelyek idén is a híres karácsonyi vásár színhelyei. Az adventi ünnepsorozat megnyitása óta több ezer turista lepte el a bajor fővárost.

Aki ide látogat nem bánja meg, mert nagyon sok érdekességgel találkozhat, amelyeket a helybelieken kívül több külföldről érkezett érdeklődő vendég is szeretne látni. Kora reggeltől késő éjszakáig érdemes sétákat tenni és szemlélődni a városban, s az élmény garantáltan nem marad el. Az érdeklődők biztonságáról rendőrök gondoskodnak.

Az egyik sétálóutca különleges hangulatot áraszt

 

A városháza előtt állították fel a müncheniek hatalmas karácsonyfáját, amely pompás fényfüzéreivel hívogató látványosság. A közeli épületek és templomok is színes fényárban úsznak esténként, festői arculatot formálva a környéknek.

A városháza épületében nyitva tartó turistahivatal pedig ezekben a napokban különösen nagy forgalmat bonyolít le, ahová folyamatosan jönnek az érdeklődők térképekért, képeslapokért és más információs tájékoztatókért.

A mikulások is megjelentek a kirakatokban

 

De nagyszerű dolog a sátrak között is végigsétálni, ahol a kézműves mesterek kínálják portékáikat. A különböző karácsonyi díszek sokaságától, a bajor népviselet kellékein át, a különleges gyermekjátékokig mindenből óriási a kínálat. Mindezek mellett a finom ételek illata járja be a környéket. Az ízletes falatokhoz pedig forralt vörös bort, vagy puncsot kortyolnak a turisták. Ezeket az italokat az erre az alkalomra készített különleges poharakba, díszes bögrékbe töltik a vendéglátók. A látogatók pedig emlékül haza is vihetik ezeket. Akik viszont a híres bajor sört szeretnék megkóstolni, azokat a sörházakba várják.

Középkori ruhákba öltözött fiatalok München utcáin

Fotók: Mentusz Károly

A hangulat tehát parádés, a számos látnivaló közül érdemes kiemelni azokat a fiatalokat, akik középkori német ruhákat, illetve a bajor népviseletet öltve, vidám énekléssel vonultak fel München központjában. De többen hallgathatják a város kórusának hangversenyét is, ők a városháza erkélyéről szórakoztatják a közönséget, egy másik helyszínen pedig a bajor fúvósok mutatják be, mennyire virtuózan bánnak a hangszereikkel.

 

Kapcsolódó cikkek

Advent Debrecenben

2018. december 07.