Balaton az egyik top pünkösdi úti cél

Forrás: turizmus.com

 2018. május 10. 13:15

A Szallas.hu adatai alapján a hosszú hétvégézők körében Siófok a legnépszerűbb, amit Budapest, Eger, Hajdúszoboszló és Balatonfüred követ.

A foglalási adatok alapján a pünkösdi hosszú hétvégén a szálláshelyeken a forgalom csaknem másfélszeres lesz egy átlagos májusi hétvégéhez képest, pontosabban 41 százalékkal magasabb, mint tavaly pünkösdkor.

A külföldi úti célok közül pünkösdkor a legnépszerűbb az eddigi foglalások alapján Zakopane, Székelyudvarhely, Torockó, Parajd és Zár (Zdiar) – olvasható a Szallas.hu és az OTP Csoport közleményében.

A legnagyobb foglalási érték eddig 701 500 forint, míg a legkisebb 2 090 forint – összegzi a közlemény, amely rámutat arra is, hogy az újabb hosszú hétvége az előtte és utána következő időszakokra negatív hatással van. A pünkösdi napokat közvetlenül megelőző hétvégén 53 százalékos, utána pedig 74 százalékos a visszaesés egy a tavaly májusi átlagos hétvége forgalmához képest.

A hosszú hétvégézők körében Balatonfüred is a top úti célok közt sorakozik

Fotó: termalfurdo.hu

Május 7-én még mindig 2,9 milliárd forint lapult az OTP bank által kiadott Szép-kártyákon abból az összegből, amit a munkáltatók 2016-ban utaltak a kártyabirtokosok részére. Érdemes hónap végéig felhasználni a rendelkezésre álló keretet, különben a banknak a fennmaradó összeget a jogszabályok alapján vissza kell utalnia a munkáltatóknak – figyelmeztet a közlemény, amely felhívja a figyelmet arra, hogy akár a pünkösdi hosszú hétvégére vagy a nyári belföldi előfoglalásokra is fordítható az összeg.

Ami a főszezoni foglalásokat illeti, a Szallas.hu adatai azt mutatják, hogy a legnépszerűbb úti célok belföldön szinte ugyanazok, mint a pünkösdi hétvégén: Siófok, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Eger és Gyula. Külföldön viszont Crikvenica, Vir, Zadar, Medulin és Bibinje jár az élen.

Kapcsolódó cikkek