Teával hoznak melegséget a szívekbe a Balatonnál

Forrás: turizmus.com

 2023. november 22. 10:27

Az Egy csésze szeretet elnevezésű akció szervezői egy kampány keretében most egy csésze teára vendégelik meg azokat a családokat, akik elhoznak egy általuk már elolvasott és nem használt mesekönyvet az „Egy csésze szeretet” központokba.

Az akció központjait balatoni cukrászdákban, kalandparkokban, szállodákban alakítottak ki. A használt könyveket egy olyan Heves vármegyében található kistelepülésre szállítják, ahol nincs se könyvesbolt, se könyvtár.

Az akcióhoz több turisztikai szervezet is csatlakozott, amelyek arra is fel szeretnék hívni a családok figyelmét, hogy a Balaton „nem zárt be" a nyári időszak elmúltával, számos program, egész évben nyitva tartó étterem és kávézó is várja az ide látogató turistákat decemberben is – nyilatkozta Éskovács Péter, a Balatoni Turizmus Szövetség munkatársa.

Egy csésze teával vendégelik meg a jótékonykodást a Balaton körül

Fotó: 123rf.com

 

Helyszínek, ahol várják a gyerekeket és szüleiket:

  • December 1., 6., 9,. Toyee Kalandpark Siófok
  • December 1-9. Balatonkenese, Eleven cukrászda
  • December 9. Márton Cukrászda Balatonlelle
  • December 1-9. Móni Süti Cukrászda – Gyenesdiás
  • December 9. Füred Kapitány bázisa – Hotel Laroba, Alsóörs

 

Éskovács elárulta továbbá, hogy a jótékonysági akció mellett sok olyan sportos eseményt is szerveznek a régióban, amelyeken érdemes a szülőknek és a gyerekeknek is részt venni. Egyes településeken elképzelhető, hogy a rendezvények környékén megjelenik a bringás Mikulás, aki ajándékokkal kedveskedik majd a sportos gyerekeknek. Ebben az időszakban főként futóversenyeket szerveznek, de több eseményen a kisebbek futóbiciklivel, vagy akár kerékpárral is elindulhatnak. Ilyen például a siófoki és a balatonszárszói verseny, amelyekre már most is lehet jelentkezni – tájékoztatta lapunkat Éskovács Péter.