Balaton napja 14 helyszínen

Forrás: MTI

 2018. május 24. 16:39

Szombaton tartják a Balaton napját, az első egész Balatont körbeölelő régiós rendezvényt, amelynek keretében 14 balatoni helységben várják az érdeklődőket, ingyenes strandbelépéssel és programokkal.

A főszezonnyitó piknik napját, ami egyben a balatoni összetartozás ünnepe is, idén először nem a víz hőfokához és az időjáráshoz igazodva tűzték ki, hanem a Balatoni Szövetség kezdeményezésére egy fix napra (május 26.), ezzel is megmutatva, ha nincs éppen strandidő, akkor is akad bőven színes program az üdülőrégióban. Az immár negyedszer tartandó eseményen újdonság lesz a korábbiaknál több sportprogram.

 

A csatlakozott tóparti települések a helyi adottságaiknak megfelelően eltérő programokkal várják az érdeklődőket, de mindenhol 14 órakor nyitják meg a főszezont a strandokon tóba futással, majd koccintanak a BalatonBorral, az ország első régióborával.

A Balaton napját ünneplő települések: Almádi, Alsóörs, Badacsonytördemic-lábdihegy, Badacsonytomaj, Boglár, Fenyves, Fövenyes, Füred, Györök, Keszthely, Lelle, Siófok, Szigliget és Vonyarcvashegy.

A programok közt lesz helyi vitorlásverseny, homokvárépítő- és gumimatrac-verseny, vagy éppen strandfoci-bajnokság, a legtöbb helyen gyermek- és családi programokról is gondoskodnak.

Egy-egy település részletes programjáról az esemény közösségi oldalán lehet tájékozódni.

Kapcsolódó cikkek