Balatonátcsúszás, jégkörhinta, jégkerékpár

Forrás: turizmus.com

 2017. január 29. 14:51

Aki még nem unja a hideget és a jeget, az akár élvezhette is a hétvégét, sok ötletes programot rendeztek országszerte. A Balatonnál átcsúszás és jégkörhinta, a Tisza-tavon jégkerékpár túra várta az érdeklődőket.
BalatonÁtcsúszás

Összesen 6-8 ezer ember élt a BalatonÁtcsúszás lehetőségével, és kelt át a befagyott tavon szombaton - nyilatkozta Kardos Gábor ötletgazda. A nyári főszezont is túlszárnyaló tömeg lepte el az északi parti Badacsony és a déli parti Fonyód strandjait, az átcsúszás 5,2 kilométerre lévő két végpontját. Az átkelőkből, akik közül sokan különféle téli sporteszközökkel tették meg a távot, szinte élőlánc alakult ki a két strand között. A badacsonyi starthelyről indulók az eligazítás mellett kaptak egy segélykérő telefonszámot, illetve egy ingyenes applikációt, amely megmutatja a mentésre indulóknak a hívó GPS koordinátáit.

Az eseményt látványos és hangulatos videón örökítette meg a Kacsa-lék videóval ismertté vált 3Dpano.hu!

Forrás: 3Dpano.hu

 

Jégkörhinta

Szintén látványos és érdekes volt a lellei jégkörhinta. A balatonlellei YachtClub a Stihl-lel karöltve körhintát vágott a tó 30 centis jegébe. A yachtclub csapatában Nagy Ákos súlyemelő világbajnok, Bárdosi Sándor olimpikon, Bűdi Szilárd rádiós műsorvezető és az Éjjel-Nappal Budapest egykori szereplője, Horváth Norbi ragadtak fűrészt és vágtak egy óra alatt 18 méter átmérőjű körhintát a jégbe. Eközben M. Tóth Zsolt, világbajnok jégszobrász pedig megalkotta a Balaton első óriás jégkacsáját.

Jégkörhinta Balatonlellénél

Fotó: MTI

 

Jégkerékpár túra

A Tisza-tónál az aktív sportok jegyében használták ki az időjárási viszonyokat: első alkalommal rendezték meg a Tisza-tavi jégkerékpár versenyt és túrát.

Jégkerékpáros a Tisza-tavon

Fotó: MTI]