Balatonfüreden kinyit a Pilvax 2.

Forrás: turizmus.com

 2017. március 13. 15:29

Március 15-én akár versekkel is fizethetünk Balatonfüreden. Aki elhozza kedvenc verse első négy sorát az egyik cukrászdába, akár egy cetlin is, az kap érte egy ingyen kávét.
A verseket kiragasztják egy kávézó falára, hogy mindenki lássa: a vers több mint egy művészeti alkotás. Gyakorta ad iránymutatást az élet dolgaiban való eligazodásban. Vagy akár forradalmi hangulatot teremthet szívünkben és az utcán egyaránt. A saját versért dupla kávé jár.

A kisebb gyerek lerajzolhatják kedvenc költőjüket is. Aki elhozza Petőfi Sándorról, Tompa Mihályról, Arany Jánosról készített rajzát, az külön jutalmat kap, ugyanis 500 Playmobil figurát osztanak majd ki a gyerekeknek – mondta a helyszínt biztosító Patakfalvi Andrea, a Trüffel Csokibár tulajdonosa.

Füred kapitány az Utazás kiállításon

Az akciót a Füred kapitány és barátai elnevezésű akciócsoport szervezi, amelynek egyik célja, hogy a város vonzáskörzetében élő családokat olyan kiegészítő programokkal szólítsák meg, amelyek színesíthetik a turizmus kínálatát holtszezonban is. Éskovács Péter, az akció egyik szervezője elmondta: szezonon kívül kevés olyan gyerekprogram van a Balaton partján, amelyek tömegesen megmozgatják a családok fantáziáját. Ugyanakkor számos olyan természeti érték, múzeum található a környéken, amelyet érdemes már tavasszal is megnézni. Sok család a márciusi ünnepségeket is kirándulással tölti. Az ilyen utazásokhoz szeretnének kiegészítő programot kínálni a turistáknak azzal, hogy a szülők megihatnak egy ingyen kávét, miközben a gyerekek megkóstolhatják Petőfi és Arany János kedvenc süteményeit is.

Füred kapitányt, a helyi mesehőst 2017-ben is a turizmus szolgálatába kívánják állítani – tette hozzá Éskovács. Céljuk, hogy a balatoni fantom segítségével a gyerekek nyelvére is lefordítsák a turisztikai desztináció programkínálatát, ezért a szervezők már felvették a kapcsolatot a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a regionális TDM-szervezettel, valamint a Nyitott Balaton akció és a Balatoni Hajózási Zrt. képviselőivel is.