Avatott sörkóstolóvá válhatunk a hétvégi sörakadémián Balatonfüreden

Forrás: turizmus.com

 2024. május 30. 17:09

Már nemcsak Zamárdiban, hanem az észak parton, Balatonfüreden is megrendezik a balatoni sörök fesztiválját, a Balaton Beer Weekendet, ahol a környék sörfőzdéi mutatkoznak be kézműves termékeikkel. A sörmesterek továbbképzést is tartanak azoknak, akik „beiratkoznak" a sörakadémiára.

A balatonfüredi Helka diszkó árnyékában igazi sörakadémia nyílik május 31. és június 1. között, ahol sörtovábbképzéssel, sörtanárok vezetésével tartott sörfogadóórával és sörbemutatóval várják az ínyenceket, sőt a vendéglátósokat is. A fesztiválozás és kóstolás mellett bárki sörkóstoltató szakemberré válhat, aki jelentkezik a szombati, tematikus programokra.A helyszínre 8 kézműves sörfőzde települ ki különlegességeivel, amelyek között lesz könnyű és frissítő fekete kölsch, cirokból és mexikói kukoricából készült sör, valamint a legújabb divatot követve, a legnépszerűbb német sörstílust hordozó helles sör is.

Az ingyenes fesztiválon jelen lesz valamennyi Balaton környéki, sőt most már tovább bővítve a régiót, dunántúli kézműves főzde is, amelyek megmutatják, hogy a minőségi sör a balatoni gasztronómia szerves része.

Az ingyenes fesztiválra 8 kézműves sörfőzde települ ki különlegességeivel

Fotó: Balaton Beer Weekend

„Köztudott, hogy a munka után a borkészítők is sört isznak" – árulta el a rendezvény házigazdája, Bart Dániel, aki ennek okát is elmagyarázta, miszerint a bor savas kémhatását a lúgos sör semlegesíti.

A balatonfüredi hétvége után repetaként a július 12–14. között Zamárdiban szervezett sörfesztiválra is érdemes lesz ellátogatni – tette hozzá a házigazda.