Balatonfüredi Turisztikai Meetup: Közös gondolkodás a Balaton jövőjéért

Forrás: turizmus.com

 2024. június 01. 21:30

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület, az Edutus Egyetem és az Edutech Hungary Zrt. Balatonfüreden tartotta meg az 1. Balatonfüredi Turisztikai Meetupot. A rendezvényen a Balaton különböző turisztikai szektoraiból érkező közel ötven résztvevő élénk eszmecserét folytatott a Balaton jövőjéről.

A rendezvényt megnyitotta Bóka István polgármester, Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke, valamint Árvai-Füleki Judit, az Edutus Egyetem fenntartójának vezérigazgatója.

Bóka István megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy újszerű megközelítéssel kívánják kezelni a turizmus kérdéseit Balatonfüreden. Fő céljuk a turizmus négy évszakossá tétele – "egész évben Balaton", valamint a szezonális hétvégi terhelés csökkentése.

Közel ötven idegenforgalmi szolgáltató ült össze az egész éves Balatonért

Fotó: Edutech Hungary

Ennek érdekében több kérdést vetett fel: hogyan lehet növelni a turizmust, milyen attrakciókra és termékekre van szükség, valamint hogyan lehet arányosabban elosztani az idelátogatókat a városon belül, az itt élők igényeit is szem előtt tartva.

Ennek fényében felmerült a parttól távolabbi attrakciók és települések turisztikai körforgásába való bevonásának szükségessége is.A polgármester szerint a négy évszakos turizmus terén már jelentős előrelépést értek el, de hangsúlyozta, hogy ez csak a vállalkozók bevonásával lehet igazán sikeres.

A résztvevők tematikus workshop keretében oszthatták meg gondolataikat, ötleteiket és megoldásaikat. Indításként rengeteg jelenleg is jól működő példát soroltak fel a balatonfüredi és környékbeli idegenforgalom tapasztalatai alapján, pl.: jégpálya rendszer, minden évszakban bor-gasztró rendezvény, sportrendezvények, amelyek kiemelten vonzó események turisztikai szempontból. Hat kulcsterületet azonosítottak, amelyek meghatározzák a jövőbeni közös munka főbb irányait: ezek közé tartozik a munkaerő egész éves foglalkoztatása, a szezonalitás eltörlése és a szolgáltatások minőségi standardizálása.

A meetup eredményeként két fő célkitűzés született:

Klubszerű működés:

Igény van a rendszeres találkozók megszervezésére a szolgáltatók és a helyi lakosok számára. Ennek célja a közös gondolkodás a mindenkit érintő kihívásokról, illetve a szemléletformálás, a megnövekedett turistaforgalom kezelésére megoldások.

Közös program- és szolgáltatás adatbázis:

Felmerült az igény egy olyan meglévő platformnak a széles körű használatára, ami mindenkinek – szolgáltatónak, helyinek és idelátogatónak egyaránt – lehetővé teszi, hogy tájékozódjon a mások által kínált programokról, az érdeklődők számára pedig hasznos információkat nyújt a nyitvatartásokról, szolgáltatásokról és eseményekről.

A résztvevők megállapodtak, hogy a szezon tapasztalatainak összegyűjtése után, szeptemberben folytatják a tanácskozást.