Vitorlásversennyel és városi szilveszterrel búcsúztatják az óévet Balatonlellén

Forrás: turizmus.com

 2021. december 28. 14:38

Balatonlelle nagy hagyománya, hogy vitorlásversennyel búcsúztatják az óévet. Idén is megrendezik a Szilveszteri Regattát.

A szilveszteri megmérettetés lesz a Téli Vitorlás Versenysorozat második állomása, ugyanis december elején rendezték meg a Mikulás Regattát, ahol rekord számú, 31 résztvevő szállt vízre.

A Téli Vitorlás Versenysorozat nem titkolt célja a szezonhosszabbítás, szeretnék megmutatni, hogy a Balaton télen is hajózható, és szeretnének lehetőséget teremteni, hogy a téli időszakban is hódolhassanak a vitorlázásnak a sportág szerelmesei.

A verseny december 31-én délelőtt 11 órakor indul, és a tervek szerint a versenyzők két futamban mérik össze tudásukat.

A versenyzők két futamban mérik össze tudásukat

Fotó: Hello Balatonlelle Egyesület

A szervezők a nézőkre is gondolnak: rengeteg egyéb programmal készülnek azok számára, akik a partról követik az eseményeket. A mozogni vágyóknak ott a BL műjégpályája, valamint azok, akik testközelből szeretnének részesei lenni a versenynek, felülhetnek egy nézőhajóra.

Bár ez az év utolsó vitorlásversenye a Balatonon, a téli vitorlás versenysorozat nem ér véget. Februárban jön a Farsangi Regatta, márciusban pedig a Tavaszi Regattával ér véget a téli vizes küzdelem.

A balatonlellei rendezvénytér is benépesül az év utolsó napján: első alkalommal – Városi Szilveszter néven – óévbúcsúztató partit szerveznek.

Az új évben sem hagy senkit események nélkül Balatonlelle, ugyanis február 5-én ugyanitt rendezik meg a IV. Lellei GasztroFarsangot.