Balesetveszély miatt bezárt a siófoki Galerius fürdő

Forrás: MTI

 2021. június 23. 18:19

Műszaki problémák, illetve balesetveszély miatt bezárt Siófok Galerius fürdője, előreláthatóan legalább egy évig tart a felújítása – közölte Várkonyi Csaba, az üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője.

A 15 éve átadott, önkormányzati tulajdonú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ májusban már csak részlegesen nyitott ki, amikor a járványhelyzet lehetővé tette. Nem sokkal később a város független polgármestere, Lengyel Róbert a közösségi oldalán arról írt, hogy az egyre gyakrabban felmerülő problémák miatt az önkormányzat szakértői felmérést készíttetett, amely komoly tervezési és kivitelezési hibákat is feltárt.

Várkonyi Csaba azt mondta, azért vált szükségessé a bezárás, mert a fürdő műszaki állapota nem teszi lehetővé, hogy vendéget fogadjon, üzemeltetése balesetveszélyes lenne. A fürdő teljes felújítására van szükség – tudatta.
Beszámolt arról is, hogy a problémákat a tetőszerkezet beázása, illetve a kivitelezésre visszavezethető minőségi problémák okozzák, miközben a fürdő építési munkáinak szavatossági ideje lejárt.

galerius

A javítási, felújítási munkákban az épület szinte minden részlege és minden eszköze érintett és előreláthatóan legalább egy évig tart majd

Fotó: Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

Az előzetes becslések szerint a tetőszerkezet javítási munkái, továbbá a 10-15 évente időszerűvé váló karbantartási feladatok elvégzése 100-100 millió forintba kerül. A cél, hogy egy megújult és biztonságosan látogatható fürdő nyisson majd ki újra. A mindenre kiterjedő javítási, felújítási munkákban az épület szinte minden részlege és minden eszköze érintett – közölte az ügyvezető. Tudatta azt is, hogy a fürdő alkalmazottai közül kilenc embert elküldtek, négy dolgozójuknak tudtak más feladatot biztosítani. Az újranyitás előtt pályázatot írnak ki az állások újbóli betöltésére.