Bankrablókról nevezték el a Bank Hotel éttermét

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 19. 11:30

Nincs híján a sajátos humorérzéknek az új stockholmi luxusszálloda igazgatója: a régi bankpalotából átalakított hotel egyik éttermét Bonnie és Clyde-ról, a híres rablópárosról nevezték el.

A feltörekvő beruházócsoport, a Stureplan Group igazgatója, Vimal Kovac méltán büszke lehet erre a gyöngyszemre, amely külsőre és belső berendezésében is felveszi a versenyt a svéd főváros legpatinásabb szállodájával, a Grand Hotellel.

Négy év alatt építették újjá az épületet, gondosan restaurálva minden részletet, amint arról a létesítmény igazgatója, Patrik Tuomisto beszámolt az alltomresor.se online turisztikai hírportálnak. Meghagyták a pénzintézet régi szimbólumait is: a bagoly bölcsességet, a mókus gazdagságot, takarékosságot képvisel.

A Bank Hotel belsője

Fotó: turizmus.com

A létesítmény nem más, mint egy ötcsillagos szálloda és egy múzeum keveréke: a hotelszobákat és a közösségi tereket fiatal művészek alkotásai díszítik, erre a cég külön 15 millió svéd koronát költött.

A design egyébként is fontos errefelé, a skandinávok szerint minden tárgy alkotója megérdemli, hogy a nevét ismerjék. Ily módon gondolkodtak az itteni beruházók is: Ida Lauga és Lo Bjurulf márvány- és sárgaréz fürdőszobái egészen különlegesek. A humor sem hiányozhat: a régi bank ügyfél fogadó terét, amely most étteremként szolgál, Bonnie és Clyde-ról, a harmincas évek legendás bankrabló párosáról nevezték el.

A Bank Hotel külsője

Fotó: turizmus.com

Bárok és éttermek várják majd az utcáról betérő vendégeket is az új épületben. A szálloda a Stureplan Group projektje és része a nemzetközi Small Luxury Hotels láncnak. A gyönyörű épületben található hotel megnyitása régi álma volt Vimal Kovacnak, az üzleti csoport tulajdonosának, aki nem tagadja, hogy még sok hasonló, turisztikai terve várakozik  megvalósításra.