Megérkezett Budapestre a világ leghíresebb graffitiművészének kiállítása

Forrás: turizmus.com

 2024. május 03. 10:11

Megérkezett Budapestre a Banksy-kiállítás, a Király utcai Komplex Kiállítóteremben közel száz alkotás ad átfogó képet a művész eddigi életművéről.

Barcelona, Párizs, Milánó, Prága, Brüsszel, Lisszabon és Dubaj után Budapestre, a Király utca 26. alatti Komplex Kiállítóterembe érkezett a World of Banksy – Az utca a festővásznam című kiállítás, amely a titokzatos graffitiművész eddigi életművéről ad átfogó képet.

Banksy munkássága jóval túlmutat a falra fújt graffitialkotásokon, a gondosan megalkotott technika, a mögöttes, érthető, néha mellbevágó üzenetek, logikai és kommunikációs csavarok teszik egyedivé a kortárs művész portfólióját.

Az eddigi életműből közel száz alkotás látható

Fotó: The World of Banksy

Manu De Ros kurátor szerint a kiállításon beléphetünk a művész univerzumába, és megérthetjük az általa fontosnak tartott témákat. A tárlaton nemzetközi festőcsapat dolgozik, amely minden alkalommal, ha új helyszínre költözik a kiállítás, ugyanazzal a sablontechnikával, ugyanazokkal a részletekkel és színekkel reprodukálja a képeket. A kiállítson közel 100 tétel látható, köztük falfestmények a világ minden tájáról, műalkotások, látványos művészeti installációk és Banksy nagyobb léptékű aktivitásai.

Ki is valójában Banksy? Egy személy vagy egy csapat? Férfi, nő? Hogyan választja ki a helyszíneit, mit gondol a művészetről, miért figyel oda a világ a szavára? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a május 3-án nyíló kiállításon, amely egészen szeptemberig lesz látható Budapesten, majd folytatja útját Velencébe, Nápolyba és New Yorkba.