Barackra épülő vigadalom

Forrás: turizmus.com

 2017. május 19. 14:03

Július 1-2-án a Boldogkőváraljára érkezők a nyár legfinomabb ízeit kóstolhatják a Gönci Barack Vigasságon.

Beleharaphatnak az érett gönci barackba, kóstolhatnak barackpálinkát, barackos koktélokat, valamint lekvárokat és lekváros tésztákat. Emellett két napra való, tömény program várja a gyerekeket és a felnőtteket.

A gönci barackról legendák keringenek: egyedülállóan finom, telt, zamatos íze, gyönyörű, egészséges külseje, no meg, temérdek felhasználási módja miatt maga az édes kísértés. A gönci kajszibarack és az abból készült pálinka egyaránt hungarikum, földrajzi eredet-védett termék. S hát helyit kóstolni helyben a legjobb!

lekvárral finomak...

Fotó: goncibarack.hu

 

És amíg a különleges, aromás szesz meg a fenséges gyümölcs a maga hódító útját járja, addig a környékbeliek sem ülnek tétlenül: Boldogkőváralján 2012 óta fesztivállal is ünneplik ezt a kivételes kincset. A VI. Gönci Barack Vigasságon minden a jókedvről, a mulatásról és a főszereplő finomságról szól majd: a gasztronómiai extrák mellett élő zenével, gyerek- és családi programokkal, tánccal, valamint hasznos előadásokkal várják a vendégeket az ország minden tájáról, július első hétvégéjén.