Eltűnt a térképről a híres barcelonai nevezetességhez vezető buszjárat

Forrás: turizmus.com

 2024. április 17. 16:31

Barcelonában többé nem találhatjuk meg a térképeken az Antoni Gaudí Güell parkjához felvezető buszútvonalat. A változást a lakosok igencsak üdvözölték, ugyanis a tömeggközlekedési eszköz állandóan tele volt turistákkal.

Eltűnt a Google és az Apple térképekről az egyik leghíresebb barcelonai látnivalóhoz, a Güell parkhoz felvezető 116-os busz útvonala, az útvonaltervezők csak a gyalogos és az autós megközelítést mutatják. A La Salut negyed lakói éveken át panaszkodtak, hogy a zsúfoltság miatt nem tudnak hazajutni, ugyanis a járműre rengeteg turista szállt fel. Megoldásképpen a városi tanács elintézte, hogy az útvonalat töröljék a térképekről, így a busszal újra a helyi lakosság közlekedhet majd.

"Eleinte nevettünk az ötleten, így meglepődtünk, hogy az intézkedés ennyire hatásos volt" – mondta César Sánchez, egy helyi aktivista.

Barcelona második legnépszerűbb látnivalója, a Güell park

Fotó: 123rf.com

 

Egy másik barcelonai lakos elárulta: korábban a busz annyira tele volt, hogy például a bottal közlekedő emberek fel sem tudtak rá szállni. Albert Battle, a városi tanács biztonságért és együttélésért felelős vezetője szerint meg kellett szüntetni a 116-os járatra irányuló hivatkozásokat az interneten, azonban azt nem volt hajlandó elismerni vagy cáfolni, hogy a tanács kérte volna a tömegközlekedési lehetőség eltávolítását.

A Google szóvivője csupán annyit árult el, hogy nem törölnek egy buszjáratot, hacsak a tanács nem kéri őket erre – írja a The Guardian.