Bárki felteheti kedvenc hazai helyét a NatGeo új térképére

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 09. 14:12

A National Geographic egy olyan kezdeményezést indított útjára, amely során arra kérik a kalandvágyókat, hogy osszák meg a kedvenc magyarországi helyeiket a NatGeo térképén. Továbbá a csatorna is ajánl olyan kivételes területeket, épületeket, amelyeket érdemes felfedezni.

A National Geographic csatorna egy olyan térképet hozott létre, amely Magyarország leginspirálóbb természeti, történelmi, kulturális kincseit mutatja be. A térkép azok számára készült, akik nyitottak a világra, akikhez közel áll a tanulás és a felfedezés; és persze azoknak, akik szívesen osztják meg saját felfedezéseiket másokkal – adta hírül a csatorna. A térkép interaktív, ugyanis fotók, szöveges ismertetők feltöltésével bárki részt vehet a szerkesztésében. Mindemellett, a térképen meg lehet tekinteni azokat az értékeket, melyeket a National Geographic ajánlj az építészet, természet, technológia, tudomány és történelem kategóriákban.  A honlapon olyan egyedülálló, különleges tájak szerepelnek, mint például a lenyűgöző hangulatú kisoroszi szigetcsúcs, a több méter magas zagyvarónai fekete salakkúpok, és a Zselici Csillagpark, amely hazánk egyik utolsó olyan területe, ahol szabad szemmel több ezer csillag látható.

A zagyvarónai fekete salakkúpok

Fotó: National Geographic

Az építészeti látványosságok között megtalálható az Osztrák-Magyar Monarchia idején létesített, hatalmas hajmáskéri tüzérlaktanya, valamint a Gombos-hegyi pincesor, amely az UNESCO világörökség része.

A térkép ajánlásai között szerepel még – többek között– a tapolcai Malom-tó, a Gemenci erdő, a szegedi Boszorkánysziget, a Szelidi-tó, a kőszegi Hétforrás, a Kőrösi Csoma Emlékpark, a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára, a hortobágyi Kilenclyukú híd és a bagimajori szélmalom.

Építészeti látványosság a hatalmas hajmáskéri tüzérlaktanya

Fotó: National Geographic