Bárki kiülhet a híres gerenda másolatára a New York-i felhőkarcoló tetején

Forrás: turizmus.com

 2023. december 20. 17:03

Az Ebéd a felhőkarcoló tetején a világ talán egyik legismertebb fényképe, New York City egyik jelképe. December elsejétől bárki kipróbálhatja, milyen a világ tetején ülni egy vasgerendán ülve, a Top of the Rock legújabb attrakciójának köszönhetően.

Az ikonikus kép, amelyen 11 munkás lazán ebédel, miközben egy vasgerendán üldögélnek 200 méter magasan a levegőben, háttérben a Central Parkkal, 1932. október 2-án jelent meg a The New York Herald-Tribune című lapban. Sokáig a kép helyszíne sem volt biztos, sokan azt gondolták, hogy az Empire State Building építésekor készült, azonban valójában egy reklámfotó, amely a Rock Center RCA Building 69. emeletének építésekor készült.

topoftherockgerenda

December elsejétől bárki kipróbálhatja, milyen a világ tetején ülni egy vasgerendán ülve, a Top of the Rock legújabb attrakciójának köszönhetően

Fotó: Top of the Rock NYC

A Rockefeller központhoz tartozó épület ma 30 Rock néven ismert és tetőterasza, a Top of the Rock népszerű kilátópont a városban. Lenyűgöző kilátás nyílik innen a híres New York-i Central Parkra és azon túlra is, december 1-től pedig a látogatók akár a munkások nyomdokaiba is léphetnek: a The Beam, vagyis a gerenda nevű attrakció ezen a napon nyílt meg ugyanis a teraszon.

A 40-55 dolláros belépőn felül további 25 dollárért bárki felülhet a gerendára és elkészítheti az ikonikus kép másolatát, háttérben a Central Parkkal. A gerenda teljesen biztonságos, mielőtt felemelnék a bátor turistákat, gondosan becsatolják őket, majd több mint 3 méter magasra emelik őket és 180 fokban elforgatják az ülőalkalmatosságot. Ugyan két gerenda is a látogatók rendelkezésére áll, a sorbanállás garantált.