Barlangok Hónapja a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

Forrás: turizmus.com

 2018. február 28. 12:59

A kampány célja Magyarország különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése.

A hónap során a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság különleges barlangi programokkal és akciókkal várja a látogatókat.

Március 3.: Manótúra az Abaligeti-barlangban Az óvodás, kisiskolás gyermekek a mesés elemekkel átszőtt barlangtúrán Moszanka és Pipisztrella segítségével ismerhetik meg a barlangok keletkezését, a föld alatti rejtett élővilágot, megtudhatják, mi mindenre érdemes odafigyelni, amikor barlangokban járunk. A túra résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért előzetes jelentkezés szükséges! Tel.: 72/498-766. Helyszín, időpont: Abaligeti-barlang, 10.00 óra; a program időtartama: 1 óra. A részvételi díj: a barlangi belépő ára.

Az abaligeti barlang nagyterme

Fotó: turizmus.com

Szezonnyitó akció az Abaligeti-barlangban Az Abaligeti-barlangba március 15-én, 16-án, 17-én és 18-án belépőjegyet váltók a fenti napokon a belépőjegy felmutatásával a nyitvatartási időben ingyenesen látogathatják meg a pécsi Pintér-kert Arborétumot.

Március 24.: Denevérkaland A résztvevő gyermekek egy játékos tárlatvezetés és foglalkozás keretében ismerhetik meg a denevérek titokzatosnak tűnő világát, majd élményt adó kirándulást tehetnek a Denevér tanösvényen. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges! Tel.: 30/377-3383. Helyszín, időpont: Abaliget, Denevérmúzeum, 10.00 óra, a program időtartama: 1,5-2 óra, ingyenes program.