Barokk Randevú Keszthelyen

Forrás: turizmus.com

 2017. június 27. 14:43

Kétnapos fesztivált rendeznek július első két napján a keszthelyi Festetics-kastélyban Barokk Randevú címmel. A fellépők között lesz számos olyan produkció, amely a barokk zenét modern felfogásban mutatja be.

„A barokk zene egyre inkább teret hódít Magyarországon, Budapesten szinte minden hétvégén van barokk koncert, és országszerte számos fesztivált rendeznek” – mondta Lombos Pál, a Barokk Randevú egyik szervezője, a Swing á la Django elnevezésű formáció vezetője.

A fesztivált Lombos Pál együtt álmodta meg Hollerung Gábor karnaggyal, a Budafoki Dohnányi Zenekar vezetőjével. A zenekar július 2-án este játszik, a programban Vivaldi Négy évszak, Piazzolla Négy évszak Buenos Airesben, Pergolesi Stabat Mater című műve is szerepel.

A Barokk Randevú elnevezésű kétnapos fesztivált a keszthelyi Festetics-kastélyban rendezik

Fotó: hevizre.hu

Mint kifejtette, a kétnapos rendezvény jó lehetőséget biztosít arra is, hogy crossover jellegű produkciók bemutatásával, műfajok és művészek keveredésével közelebb hozzák a közönséghez, befogadhatóbbá tegyék a barokk zenét Magyarországon.

A Swing á la Django formáció Bachtól Djangóig című műsorában a barokk zenét a francia manus szvinggel vegyíti, ezzel dzsesszesebbé teszi. A Swing á la Django főleg Bach fugáihoz nyúlt hozzá, és az erre alapuló műsort mutatja be július 1-jén a kastély Tükörtermében.

Szintén 1-jén játszik a Budapest Saxophone Quartet, amely Bányai Júlia énekesnővel ad műsort, Vivaldi és Händel műveivel.

Kapcsolódó cikkek