Bécs a vízilovakkal van

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 30. 16:37

Jövő nyáron már új medencében csobbanhatnak a bécsi állatkert vízilovai, amely betonteknő helyett egy természetes tóhoz hasonlít majd. Az átalakítási munkák novemberben kezdődnek és 2,6 millió euróba kerülnek.

Átalakítják, és némileg ki is bővítik a Schönbrunni Állatkertben a vízilovak külső kifutóját.Az állatok ebből azonban mit sem érzékelnek majd, mivel a munkák novemberben kezdődnek, amikor ők már átköltöztek fűtött, fedett kifutójukba.

A beruházás fő eleme a kültéri medence átalakítása lesz. A mostani, szimmetrikus betonmedence helyett természetes fürdőhelyet idéző pancsolóhely várja majd a kifutó három lakóját, Alit, Arcat és Kimbukut. De nemcsak a vízilovaknak kedvez majd a változás: mivel a mostani medencének nincs szűrőberendezése, nyaranta akár hetente kétszer is le kell engedni a vizet belőle, alaposan kipucolni majd újra feltölteni.


Ez rengeteg munkát és nagy vízfogyasztást jelent, illetve fürdési szünetet is a vízilovaknak. Az új medencéhez természetesen szűrőberendezést is telepítenek, így 2018-tól egész nyáron át tiszta vízben lubickolhatnak az óriások anélkül, hogy folyton cserélni kellene.

A 2,6 millió eurós beruházásra teljes egészében az állatkertnek kell előteremtenie a fedezetet, így támogatói akciót hirdettek. A www.herzenspatenschaft.at oldalon 15 euróért bárki támogató lehet, és hozzájárulhat az új medence építéséhez. Cserébe egy oklevél jár, és az adományozó neve felkerül a honlapra.

Kapcsolódó cikkek