Ingyenes péntek estékkel csábítja a helyieket múzeumba a bécsi Belvedere

Forrás: turizmus.com

 2023. november 12. 16:34

Nyolc péntek estén át, 18 és 21 óra között ingyen lehet megnézni a bécsi Belvedere Schau! című állandó tárlatát. A Free Friday Nights sorozat november 17-én indul és az a célja, hogy a saját városukban csábítsa múzeumba a helyieket.

Minden Free Friday Nightnak megvan a maga színe: az első a remény, a természet és a megújulás színe, a zöld, ami egyúttal a 300. jubileumát ünneplő kiállítóház egyik színe is.

Akinek van kedve, az felfoghatja nem kötelező dress code-nak és érkezhet zöldben a programra. A következő, december 15-i péntek este az arany jegyében telik majd. Ezek a színek határozzák meg a tárlatvezetéseket is, amelyek 800 év művészettörténetéről adnak lenyűgöző áttekintést.

Felső-Belvedere (Oberes Belvedere)

Fotó: Belvedere, Wien / Lukas Schaller

A műteremben a látogatók még saját műalkotásokat is készíthetnek, amit aztán hazavihetnek. A múzeumlátogatásra a meghirdetett időpont előtt egy héttel lehet jegyet foglalni a múzeum honlapján.
Egy nappal később, november 18-án nyílt nappal csábít a Belvedere 21. A patinás Belvedere-kastélytól séta távolságra található modern művészetek múzeuma – amelynek extravagáns épülete is a 21. századra rímel – délelőtt 11 és este 18 óra között változatos programmal várja a látogatókat: beszélgetések, a Wotruba Depot felfedezése, a Blickle Mozi története, filmvetítések és improvizált tárlatvezetések.

Az érdeklődők megismerhetik az épület architektúráját és változatos történetét, a Nyitott Műteremben pedig szabad utat engedhetnek a kreativitásuknak.